avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Notificare CNAS recuperare sume necuvenite
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Notificare CNAS recuperare sume necuvenite

In 8 februarie 2017 am primit de la CNAS o notificare pentru returnarea unor sume intrucat as fi beneficiat necuvenit de prevederile Programului pentru compensarea cu 90% a pretului de referinta a medicamentelor pentru pensionarii cu venituri realizate numai din pensii pana la 700 lei. La eliberarea retetelor medicale am declarat pe propria raspundere ca realizez venituri numai din pensie. ANAF-ul insa a instiintat CNAS ca mai sunt si alte venituri, prin urmare mi se imputa anumite sume.
Ulterior am aflat ca ar fi niste dividente ale unor actiuni la SIF-uri, in valori cuprinse intre 2 si 4 ron pentru anumite luni din anii 2013, 2014, sume despre care nu am stiut si pe care nu le-am vazut. Ar fi vorba despre niste actiuni reziduale, urmari ale privatizarii din anii '90, actiuni la FPP, transformat ulterior in SIF-uri
Intrebarea mea este: se poate face ceva pentru a evita plata sumelor solicitate de CNAS? Precizez ca nu am beneficiat niciodata de sumele respective si nu am stiut de ele. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Notificare cnas referitor la programului pentru compensarea cu 90% a medicamentelor Ibee Ibee Buna ziua, In numele bunicii mele as dori sa cer un sfat legat de situatia cu care se confrunta. De curand a primit o notificare de la CNAS care ii aduce ... (vezi toată discuția)
Cum se poate scapa de actiunile reziduale la sif-uri? alexstaneci alexstaneci Cum se poate scapa de actiunile reziduale la SIF-uri? Pentru cine nu stie , si a participat la programul de privatizare ( \'95 sau 97 parca) , pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Legislatie eliberare medicamente compensate elenamm elenamm Buna ziua! Am o situatie in familie pentru care incerc sa gasesc o solutie. Mama mea are o pensie de 560 ron /luna si beneficieaza de medicamente compensate ... (vezi toată discuția)