In 8 februarie 2017 am primit de la CNAS o notificare pentru returnarea unor sume intrucat as fi beneficiat necuvenit de prevederile Programului pentru compensarea cu 90% a pretului de referinta a medicamentelor pentru pensionarii cu venituri realizate numai din pensii pana la 700 lei. La eliberarea retetelor medicale am declarat pe propria raspundere ca realizez venituri numai din pensie. ANAF-ul insa a instiintat CNAS ca mai sunt si alte venituri, prin urmare mi se imputa anumite sume.
Ulterior am aflat ca ar fi niste dividente ale unor actiuni la SIF-uri, in valori cuprinse intre 2 si 4 ron pentru anumite luni din anii 2013, 2014, sume despre care nu am stiut si pe care nu le-am vazut. Ar fi vorba despre niste actiuni reziduale, urmari ale privatizarii din anii '90, actiuni la FPP, transformat ulterior in SIF-uri
Intrebarea mea este: se poate face ceva pentru a evita plata sumelor solicitate de CNAS? Precizez ca nu am beneficiat niciodata de sumele respective si nu am stiut de ele. Multumesc.