Eu am făcut prin 2001 o cerere de scoatere de la plata apei calde, deoarece am pus boiler și am sigilat apometrul de apă caldă. Luna următoare am fost scutit de la apă caldă și de la pierderi de apă caldă.
Referitor la contestație, șefii Asociației trebuiau să vă argumenteze refuzul, doar în baza legilor.
Nu știați că aceștia au obligația să afișeze pe lista de plată de la Avizier modalitatea de calcul, inclusiv penalizările ?
Legea 230/2007, Art. 48.1. - Asociaţia de Proprietari, prin grija preşedintelui Asociaţiei de Proprietari, va afişa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor Asociaţiei, modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată ale proprietarilor. Modalitatea de calcul va conţine şi va arăta explicit toate costurile şi sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul şi de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari. ➤ Art. 48.1. a fost introdus prin alineatul din Legea nr. 17/2016 începând cu 11.03.2016.
Art. 56. - (1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
b) neîndeplinirea atribuţiilor de către preşedinte, membrii comitetului executiv, cenzori, administrator de imobil;
---------
g) neîndeplinirea atribuţiilor prevăzute la art. 48.1. ➤ Litera g) a fost introdusă prin Legea nr. 17/2016 începând cu 11.03.2016.
Și mai e ceva. Dacă aveți declarate 0 persoane lunar, nu au voie să vă pună la plată și pierderile (diferențele) de apă !