avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima aflata in masina celui baut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima aflata in masina celui baut

Buna ziua, va rog mult sa ma sfatuiti in ce moment trebuie apelat la un avocat daca este cazul. Am sa detaliez pe scurt despre ce e vorba.

In urma unui accident in care am semnalizat schimbarea benzii 1 spre 2 si nu am vazut nimic in oglinda, politistii au constatat initial ca nu am acordat prioritate pe banda 2 de pe care a circulat cu viteza o alta masina ce m-a tamponat pe lateral. Lucru pe care l-am recunoscut in declaratie, ca nu am acordat prioritate si ca eventual aveam de gand sa intorc pe linie continua, manevra pe care nu am dus-o pana la capat; pe langa asta, impactul nu a fost din spate, a fost fix in jumatatea masinii mele.

Cealalta masina a avut avarii minime, dar soferul a fost gasit cu alcoolemie 0.16 in sange la spital, iar victima din masina lui a avut un cucui pentru care nu a primit nicio zi de ingrijiri medicale in certificatul medico-legal pe care mi l-a aratat recent agentul ce se ocupa de dosar.
Acesta mi-a spus ca s-a depus plangere in cele 3 luni prevazute de lege, au venit si cu avocatul, iar eventual si-au retras-o. Nu a putut sa-mi dea mai multe detalii. Imi puteti explica de ce au retras-o? Inseamna ca au de gand sa ma dea pe civil in judecata sau ce? pentru ca nu au avut 90 zile. Agentul mi-a spus ca nu trebuie sa-mi fac nici o grija pentru ca nu au cum sa ma dea, deoarece a fost baut. Din punctul meu de vedere, legal in situatia asta, daca victima are pretentii de daune morale, trebuie sa ceara despagubiri celui baut si sa-si dea singura in judecata propriul asigurator pentru ca asigurarea e valabila pentru masina cat si pentru persoanele din ea.

Inca astept solutionarea dosarului, au trecut mai multe luni, dar as aprecia mult daca mi-ati putea spune ce urmari sunt in situatia in care sunt gasit vinovat sau nevinovat de producerea accidentului si cum imi pot repara masina care e in dauna totala si fara casco.
Celalalt sofer a avut pretentia de la inceput sa-i dau asigurarea, dar asiguratorul mi-a spus sa nu o dau pana la solutionarea cazului de catre procuror, pentru ca e culpa comuna, persoanele in stare de ebrietate nefiind despagubite.

Mi-am facut griji pe partea civila, deoarece m-au amenintat la telefon dupa accident ca daca nu le dau asigurarea, ma va da in judecata victima pentru ca "nu mai poate de dureri". Pentru asta au scos si certificat imediat probabil ca sa ma intimideze mai rau.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2017
alin2017, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident fara victime, neacordare prioritate tafalanvaleriu tafalanvaleriu daca am avut permisu luat pentru depasire pe linia continua in aprilie 2011,si acum nu am acordat prioritate si am facut accident fara victime,si mi sa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier AdrianBarbu AdrianBarbu Buna ziua, La inceputul lunii Iulie am fost implicat intr-un accident rutier. Urma sa fac stanga pe Calea Vitan de pe o strada secundara, am intalnit ... (vezi toată discuția)
Sunt minora.am avut un accident.nu stiu daca voi fi nevoita sa platesc bianca93 bianca93 buna ziua..ma numesc bianca si am 18 ani neimpliniti..acum doi ani am avut un accident ..impreuna cu inca doua prietene..proprietarul masinii si soferul.in jur ... (vezi toată discuția)