daniela vorovenci a scris:
consilieru a scris:
felisana a scris:
Vreau sa preiau contabilitatea unei firme de transport marfa si as vrea sa stiu cam ce este de facut. Daca sunt ceva operatii speciale de care trebuie tinut cont, in afara de intocmit delegatii, introdus facturi, chitante, deducere tva combustibil, declaratia 100,101,102,300, declaratii somaj, itm, sanatate,pensii. Mai trebuie calculata taxa de poluare?
Firma nu are prea mare activitate, avand 2 angajati.
Multumesc!
"taxa de poluare"?
Daca va referiti la taxa asupra emisiilor de poluati a surselor mobile, taxa platita catre Administratia Fondului de mediu? Nu se mai plateste!
Am avut o discutie pe tema taxei catre fondul de mediu si cei de la Administratie mi-au spus ca se plateste din nou...am baza legala si nu mi-au dat!...
asadar , imi poti spune si mie care este baza legala cu privire la neplata acestei taxe?
Multumesc...
:luck:
In primul rand sa ne deslusim: .
1. taxa de poluare de care este responsabila Administratia Financiara, se calculeaza de catre acesta si doar la inmatriculare auto, n-ar trebui s-o priveasca pe dna contabila acest lucru, modificata si rasmodificata legislatia cu pricina este in vigoare si taxa se plateste cu spor
2. taxa pentru emisiile in atmosfera a poluantilor de la sursele mobile, de care era responsabil Administratia Fondului de Mediu, a fost o taxa care privea contabilii, deoarece trebuiau s-o calculeze si s-o declare semestrial la Administratia Fondului de Mediu, spre bucuria tuturor s-a abrogat in 2007 .
Baza legala:
>>cititi intai : art 9 alin (1) lit b) din Ordonanta 196/2006 modificata si aprobata de Legea 105/2006
>>dupa care modificarea la acest articol in Legea 292/02.11.2007, MO 758/08.11.2007.