avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma de transport
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma de transport

Vreau sa preiau contabilitatea unei firme de transport marfa si as vrea sa stiu cam ce este de facut. Daca sunt ceva operatii speciale de care trebuie tinut cont, in afara de intocmit delegatii, introdus facturi, chitante, deducere tva combustibil, declaratia 100,101,102,300, declaratii somaj, itm, sanatate,pensii. Mai trebuie calculata taxa de poluare?
Firma nu are prea mare activitate, avand 2 angajati.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 12:13, 15 Septembrie 2009
Contabilitatea unei firme cu activitate de transport marfa nu este mai complicata decat a altei firme care presteaza servicii in alte domenii. Aici, intradevar, sunt necesare mai multe avize, autorizatii, etc., dar asta nu e treaba ta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
Iulian MANEA, Contabil
felisana a scris:

Vreau sa preiau contabilitatea unei firme de transport marfa si as vrea sa stiu cam ce este de facut. Daca sunt ceva operatii speciale de care trebuie tinut cont, in afara de intocmit delegatii, introdus facturi, chitante, deducere tva combustibil, declaratia 100,101,102,300, declaratii somaj, itm, sanatate,pensii. Mai trebuie calculata taxa de poluare?
Multumesc!

"taxa de poluare"?
Daca va referiti la taxa asupra emisiilor de poluati a surselor mobile, taxa platita catre Administratia Fondului de mediu? Nu se mai plateste!
consilieru a scris:

felisana a scris:

Multumesc!

"taxa de poluare"?
Daca va referiti la taxa asupra emisiilor de poluati a surselor mobile, taxa platita catre Administratia Fondului de mediu? Nu se mai plateste!

Am avut o discutie pe tema taxei catre fondul de mediu si cei de la Administratie mi-au spus ca se plateste din nou...am baza legala si nu mi-au dat!...
asadar , imi poti spune si mie care este baza legala cu privire la neplata acestei taxe?
Multumesc...
:luck:
daniela vorovenci a scris:

consilieru a scris:

felisana a scris:

Multumesc!

"taxa de poluare"?

Am avut o discutie pe tema taxei catre fondul de mediu si cei de la Administratie mi-au spus ca se plateste din nou...am baza legala si nu mi-au dat!...
asadar , imi poti spune si mie care este baza legala cu privire la neplata acestei taxe?
Multumesc...
:luck:

In primul rand sa ne deslusim: .
1. taxa de poluare de care este responsabila Administratia Financiara, se calculeaza de catre acesta si doar la inmatriculare auto, n-ar trebui s-o priveasca pe dna contabila acest lucru, modificata si rasmodificata legislatia cu pricina este in vigoare si taxa se plateste cu spor
2. taxa pentru emisiile in atmosfera a poluantilor de la sursele mobile, de care era responsabil Administratia Fondului de Mediu, a fost o taxa care privea contabilii, deoarece trebuiau s-o calculeze si s-o declare semestrial la Administratia Fondului de Mediu, spre bucuria tuturor s-a abrogat in 2007 .
Baza legala:
>>cititi intai : art 9 alin (1) lit b) din Ordonanta 196/2006 modificata si aprobata de Legea 105/2006
>>dupa care modificarea la acest articol in Legea 292/02.11.2007, MO 758/08.11.2007.
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2009
Oranina Dumitru, Contabil
Oameni buni, ce sa faca @felisana? Sa ia contabilitatea firmei asteia? Eu zic ca da. Incurajati-o si voi.

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism calincimpean calincimpean Buna ziua, am cumparat un autoturism ,,mercedes c 220\\" in decembrie 2012 si am sentinta definitiva pentru inmatriculare fara taxa. Astazi m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Declaratie de mediu cimpazu cimpazu buna seara, va rog mult spuneti-mi si mie cine are obligatia depunerii declaratiei de mediu. multumesc (vezi toată discuția)
Taxa auto 2013 Darius_babel Darius_babel Buna seara! Am o nelamurire legata de noua taxa de mediu 2013. Am un Logan fabricat in 2005. Eu l-am cumparat de la al 2-lea proprietar in septembrie 2007, ... (vezi toată discuția)