avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Viciu ascuns auto sh
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Viciu ascuns auto sh

Am cumpărat un auto cu volan pe stânga, nu am știut la data cumpărării, iar acum după 3-5 zile mi-am dat seama.Contctndu-l telefonic pe proprietar,acesta a recunoscut ca știa despre acest fapt la data vânzării. (Am dovada în acest sens).Pot face ceva ca sa recuperez banii?multumesc
Cel mai recent răspuns: CCJB , utilizator 12:29, 11 Martie 2017
Daca dupa 5 zile ati constatat ca volanul este pe dreapta si sa considerati ca fiind "viciu ascuns", ce mai puteati spune daca ati fi constatat ca masina nu are motor si caroserie?

Poate descrieti mai detaliat cum ati achizitionat masina si apoi sa tragem concluzia despre ce fel de viciu este vorba.
Anterior inchierii formalitatilor de tranzactionare bun mobil,nu ati verificat temeinic vehiculul si documentele acestuia ?
Aspectul invocat de dv nu poate fi apreciat drept viciu ascuns
Cred ca a fost achizitionat fara a fi vazut, cel mai probabil de pe un site cu foto ale masinii. In acte nu scrie pe ce parte este volanul.
Povestea este asa:Masina am vazut-o la data achiziționării.Are volanul mutat pe stanga,anterior vânzării l-a avut pe dreapta.Nu aveam cum sa îmi dau seama,și nimeni nu își da seama nici acum,dar aducand-o acasă, în următoarele zile mergând cu ea am început sa îmi dau seama de niste"urme "lăsate de volanul ce fusese pe dreapta,gen:parbriz zgâriat de ștergătoare invers fata de cum merg cele de pe stânga, noaptea farurile bat spre stânga, normal ar fi sa bata spre dreapta,plus încă vreo doua chichițe de genul.Nu am fost sigur de aspectele acestea,mai ales ca sunt piese care se pot înlocui ulterior de la alte mașini. Faruri plus parbriz spart,cumperi de la dezmembrări de la mașini cu volan pe dreapta ca sunt mai ieftine.Mi-am luat inima în dinți și l-am sunat pe vânzător, spunandu-I ca mi-am dat seama de aspectul ăsta, dar sa îmi spună dacă e facuta mutarea în service sau în spatele blocului.Acesta ce credeți, spre uimirea mea a recunoscut ca asa a luat-o și nu știe prea multe.Deci a recunoscut ca la momentul vânzării știa de acest lucru,despre care nu mi-a spus (am si martor la cumparare)iar discutia tel in care a recunoscut am inregistrat-o.Cam asta este povestea.Este sau nu viciu ascuns?multumesc
Vanzatorul v-a spus ca asa a achizitionat-o si el, nu v-a spus explicit ca stia de schimbare.
Cartea de identitate a vehicului este de Anglia?

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autovehicul pe ong iulia1970 iulia1970 Va rog sa ma lamuriti,deoarece nu doresc sa am probleme cu legea.Am cumparat un Pegeout in 3 august 2012 pentru ONG,deci contractul de vanzare - cumparare a ... (vezi toată discuția)
Modificare masina cu volan pe dreapta adusa din anglia leorot leorot Intentionez sa cumpar o masina din Anglia cu volan pe dreapta. 1.Stie cineva daca in acte se mentioneaza ca masina are volan pe dreapta ? 2. Daca montez ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare rhd tomatopotato tomatopotato imi poate spune si mie cineva daca e posibila sau nu inmatricularea masinilor RHD fara modificare bord ? parerile sunt impartite si sunt fel si fel de cazuri ... (vezi toată discuția)