Stimati domni,
Am in proprietate o casa cu teren dobandite prin act de vanzare cumparare. Intentionez sa ma casatoresc si impreuna cu viitorul sot sa daramam casa si sa construim una noua. Va rog, ati putea sa ma sfatuiti cum sa ma protejez din punct de vedere juridic in eventualitatea unui nefericit divort?
Trebuie sa mentionez ca parintii si fratele meu sunt in viata.
Cu terenul nu este o problema, fiind dobandit anterior casatoriei dvs, este bun propriu,in ce priveste imobilul ce-l veti demola ar putea fi luat in calcul ca un eventual drept de creanta al dvs. in caz de divort.Imobilul nou construit,dupa casatorie va fi bun comun.
As aprecia daca mi-ati da o clarificare: pentru aceasta casa, eu voi fi cea care va sustine financiar, in prima faza cel putin, cea mai mare parte din cheluielile de constructie. in cazul unui divort, as face proba acestor plati, sa zicem ca se face un cont comun in care fiecare depune o suma de bani si din el se plateste constructorul, atunci partajul s-ar face diferentiat, corect?
daca se aplica ideea de mai sus, atunci recurgerea la o conventie matrimoniala nu si-ar mai avea rostul, asa-i?
La constructie tineti un registru cu cheltuieli. Facturi, chitante, deplasari, ai cui bani au fost, extrase de cont ... , cat se poate de detaliat si corect.
Regim matrimonial
sorina86
Buna ziua.
Acum 2 ani am facut un credit la banca pentru a-mi achizitiona o locuinta prin programul prima casa.
As vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in ... (vezi toată discuția)