avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Se poate prescrie datoria mea?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Se poate prescrie datoria mea?

Bună ziua!
Am o datorie la o banca de 6000E.
Creditul a fost făcut în 2008, Din 2009 nu am mai plătit absolut nimic. Azi am primit prin posta o executare silita de la un executor. Se poate prescrie datoria având în vedere ca au trecut 7 ani de când nu am plătit nimic? Se poate ataca decizia de executarea silita cu prescrierea datoriei înainte de poprirea salariului? Pot sa atac decizia la vreun for European? Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cod1958 , utilizator 10:54, 22 Martie 2017
Puteti sa faceti contestatie la executare in instanta.
Daca s-a prescris faceti contestatie la executare.
Daca vreti sa abordati situatia mai serios puteti apela la avocat ca sa mearga sa studieze dosarul de executare si sa analizeze daca a intervenit sau nu termenul de prescriptie a executarii silite.

Puteti face si la pocneala contestatia la executare si vedeti ce iese.
"Se poate ataca decizia de executarea silita cu prescrierea datoriei înainte de poprirea salariului? "
Poprirea salariului si a conturilor la banci se face de regula inante sa va trimita instiintarea si somatia de plata. Problema este foarte serioasa chiar daca a intervenit prescriptia. Prescriptia trebuie invocata in instanta pe calea contestatiei la executare. Va trebui neaparat sa angajati un avocat si chiar si asa procesul poate dura pentru ca banca va face cu siguranta apel. Succes!
Menționez ca de atunci din 2009 am mai primit prin posta diferite notificări...somații...execuții silite și oferte de la firme de recuperat datorii și nu am fost poprita.
nu am nici un o proprietate pe numele meu.
Aproximativ cat ma costa o contestare la execuția silita?
Mulțumesc frumos pentru răspunsurile dvs.
Pentru 6000 de euro aveti de depus aprox 2000 lei ,repet lei ,in situatia in care aveti un venit sub jumate pe venitul minim pe economie puteti solicita scutirea taxei dar nu stiu daca pierdeti s ar putea sa fiti nevoit sa achitati iar la ultima infatisare sa solicitati ca acea taxa sa fie platita de Banca.Urgent,sa nu treaca termenul de 15 zile de la primirea somatiei trebuie sa depuneti contestatie la executare altfel pierdeti procesul.Trebuie sa mergeti la un avocat sa va faca contestatia la executare si la prima infatisare sa solicitati un avocat din oficiu adica gratis.Trebuie vazut dosarul dar eu zic ca aveti sanse sa cistigati,am castigat cu EOS ul anul trecut intr o situatie similara.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu dupa prescriere datorie roxana2014 roxana2014 Buna ziua, In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit ... (vezi toată discuția)
Mi-au gresit numele madasey16 madasey16 azi am primit hartii de instiintare ca sunt executata silit pentru o datorie din 2009 (care din cate stiu este deja prescrisa). Doar ca mi-au scris numele ... (vezi toată discuția)
Executare silita Ionut Anonim Ionut Anonim In luna april mai 2016 mi s a facut ultima poprire pe salariulsalariu la firma X(in 13.042016 am schimbat locul de munca la firma Y)...in 12.03.2018 am primit ... (vezi toată discuția)