avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatoria cu un cetatean german
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatoria cu un cetatean german

Buna seara,sunt casatorita cu un cetatean german,ce drepturi am in Germania si ce drepturi am pierdut in Romania.multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 20:00, 4 Octombrie 2009
Drepturile cetaenilor de nationalitatea Romana,sunt expres prevazute si garantate de catre si prin Legea Fundamentala=Constitutia Romaniei.
Concret la ce drepturi faceti referire ?
Prin casatorie nu pierdeti nici un drept din cele avute in romania...
Eventual dreptul de vot pentru alegerile locale...
In Germania... dreptul de a locui acolo (desii asta este oferit direct de EU), dreptul de a avea permisiunea de munca, de a beneficia de asigurarile sociale germane etc...
Insa drepturile astea nu le dobanditi automat prin casatorie ci doar daca locuiti si traiti in Germania...
buna seara ,revin,sunt casatorita de jumatate de an cu un cetatean german si locuim in Germania,daca se intimpla un accident si sotul meu nu mai este cat la suta imi revine din casa ce a fost cumparata inainte ca noi sa ne casatorim,multumesc
In cazul dezbaterii succesiunii sotului are importanta cu ce clasa de mostenitori vine la mostenire sotul supravietuitor.
Are descendenti sotul dvs? Sau frati, parinti, bunici, strabunici, unchi si veri primari?
are 2 fete de 32 si 21 ani casatorite ,cu copii,care nu tin legatura deloc cu tatal lor si o sora in tara

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima ... larahau larahau Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima casa (inca activ) cu asigurare platita. Sunt casatorit de 6 ani fara copii. In caz de deces al ... (vezi toată discuția)
Lntrebare succesiune karcsika1958 karcsika1958 Un Defunct avea 2 sotie pe rand.Cu a 2 a trait 26 ani.Intrebarea este ca nu avea copii de la nici unu. In acest caz cineva poate sa depuna actiunea ... (vezi toată discuția)
Mostenitori anconadan anconadan Caz: sotul decedat,din casatorie nu au rezultat copii.Cine sunt mostenitorii legali ? (vezi toată discuția)