avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca Belgia soldat cu deces!
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca Belgia soldat cu deces!

Tatal meu a murit anul trecut intru-un accident de munca in Belgia ,iar spitalizarea vine de plata acasa ,iar noi nu avem nici-un act prin care sa aratam ca a fost accident de munca pentru casa de asigurari ! cu ce ne puteti ajuta ,belgieni nevrand sa ne dea vreun act ! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:49, 15 Noiembrie 2019
Incercati sa contactati un avocat belgian,eventual formulati un memoriu in care solicitati sprijin la ambasada Romaniei din B.
Va trebui sa luati legatura cu ambasada/ consulatul Romaniei in Belgia. Iata datele de contact.
Cancelaria
Adresa: Rue Gabrielle nr.105, 1180 Bruxelles
Telefon: +32(0)2 345 2680
La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare
Fax: +32(0)2 346 2345
E-mail: bruxelles@mae.ro
La această adresă de e-mail NU se furnizează informații consulare. Această adresă de e-mail este utilizată de Ambasadă NUMAI pentru legătura cu autoritățile locale din țara de reședință.
Web: [ link extern ]
Secţia Consulară
Adresa: Rue Gabrielle nr.107, 1180 Bruxelles
Telefon call-center (informații consulare pentru cetățeni români):
+32 (0)2 347 5338
+32 (0)2 345 0040
+32 (0)2 344 1658
Telefon de urgență: +32(0)2 344 0854
Aceste numere de telefon sunt Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu situaţii grave: decese, accidente cu victime, calamităţi.
La aceste numere NU se furnizează informaţii consulare.
E-mail call-center Informații consulare pentru cetățeni români): contact@informatiiconsulare.ro
În cererea de informații vă rugăm să precizați orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.
Site-web call-center (informații consulare pentru cetățeni români): [ link extern ]
​Prin consulat puteti intra in posesia documentelor care sa ateste existenta accidentului de munca. Consulatul va lua legatura cu politia/ firma/ institutia care se ocupa cu ssm din teritoriul unde se afla inregistrata firma/ spitalul, etc.
Nu precizati daca tatal dvs. era angajat la o firma romaneasca si lucra in Belgia sau era angajat la o firma belgiana sau lucra fara contract individual de munca. Prin refuzul de a va da documente, presupun ca lucra fara CIM.
Era angajat in Romania si detasat in Belgia si cu acte in regula
Avem un avocat la Craiova a facut de cateva ori scrisoare la procuroarea din Belgia ,dar dansa spune ca inca sunt sub ancheta ,iar noi avem nevoie de documente care sa ateste ca a fost accident de munca .
Daca a fost AM, iar firma inregistrata in tara, angajatorul trebuie sa comunice evenimentul la ITM in judetul de inregistrare al firmei si/ sau Inspectia muncii din Romania pentru a se efectua o cercetare si in tara, in baza documentelor emise de institutiile abilitate in Belgia. Aceste documente se depun in original si traduse in limba romana, la ITM.
Am precizat in mesajul anterior cum se pot obtine documentele din Belgia utile pentru cercetarea AM.
Spitalizarea se plateste de care angajator/ din fondul unic national pentru AM si BP la care contribuie obligatoriu toate firmele in baza Legii nr.346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea pentru AM si BP. Trebuie intocmite documentele necesare declararii si inregistrarii AM de catre firma angajatoare - PV de cercetare AM de catre ITM/ Inspectia muncii si formualr FIAM d einregistrare AM, intocmit de catre angajator.

Alte discuții în legătură

Accident de munca in belgia andy84960 andy84960 Buna ziua, imi puteti spune daca se scoate certificat medico- legal la accident de munca in Belgia, pe 22/04/2017 s,a intamplat sa ies din rând trezindu,ma ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are o mama care isi pierde copilul intr-un accident la locul de munca in austria Kasian Kasian Pe data de 8 .12.2016 fiul meu si-a pierdut viata intr-un accident la locul de munca in Austria (lucra la padure cu inca doi consateni )iar el a taiat un ... (vezi toată discuția)
Accident de munca - produs in belgia, angajat al unei firme din romania si detasat in belgia Gina C Gina C Buna ziua! Sotul meu este angajat la o firma.de constructii dinGalati si detasat inBelgia. Luni,29oct 2018 a cazut de pe schela rupandu.si piciorul in zona ... (vezi toată discuția)