avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Domeniu public
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Domeniu public

Detin o proprietate care a fost inundata in mod repetat din cauza vecinilor care au construi un zid la drum prin care au obturat un canal de scurgere a apelor pluviale si toata apa adunata de pe deal care trebuia sa treaca prin acel canal si sa duca in parau a intrat pe proprietatea mea. Dupa ce am fost inundati de 4 ori in doua saptamani am construit un zid de aparare ( plasa si bolovani nu este zidit) pe domeniul public intre vicinu si mine pentru a nu mai trece apa la mine. Acum de 2 sapt. am facut si noi un zid la fel ca al vecinului doar ca zidul de aparare nu l- am stricat deoarece exista drum de servitute pe care si noi il folosim iar daca apa trece de zidul nostru intra tot in curtea noastra, gardul care imprejmuieste proprietatea fiind din lemn. Vecinul ne- a reclamat la Primarie si ne- a amenintat cu instanta daca nu daramam zidul. Eu consider ca problema este la el deoarece a obturat canalul de scurgere care ar trebui sa treaca prin curtea lui asa reiese din ridicarile topo de la Primarie, canalul ar trebui sa treaca pe domeniul public care este ingradit in curtea vecinului (2 m) si pe care nu stiu daca detine acte. Va rog cum ma sfatuiti sa procedez demolez zidul sau astept sa ma dea in judecata, banuiesc ca Primaria zidul fiind pe domeniul public nu pe proprietatea vecinului. O sa fac adresa pe Legea 544 pentru a intra in posesia hartilor si a documentelor. Multumesc

Alte discuții în legătură

Cum pot lupta cu indiferenta primariei? buna ziua, avem o casa la sat si prin curtea noastra trece un ... ElenaPaula ElenaPaula Buna ziua, avem o casa la sat si prin curtea noastra trece un șanț. Șanț care strabate mai multe gradini si care iese din curtea noastra in terenul din ... (vezi toată discuția)
Constructii ilegale lauraoradea lauraoradea buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema! intre casa mea si ce a vecinului se afla o strada cu aproximativ 10 case. pe partea dinspre casa vecinului ... (vezi toată discuția)
Canal ape pluviale sermit sermit Va supun atentiei urmatoarea situatie pentru care caut rezolvare: Sunt proprietarul unui teren parcurs de un canal de colectare a apelor pluviale si al ... (vezi toată discuția)