Sunt in concediul de cresterea copilului si doresc sa deschid un SRL . Se poate? Pot fi si administrator? Pot avea activitate pe SRL fara sa imi pierd indemnizatia de crestere copil? Indemnizatia de crestere copil se va termina in ian 2018, eu doresc sa infiintez SRL in apr 2017. Dividendele cel mai devreme le voi ridica in feb-martie 2018. Cum imi va fi afectata indemnizatia de crestere copil. Mentionez ca indemnizatia o primesc in urma veniturilor realizate din profesie liberala.
Da, voi fi si Administrator. Eu ma gandesc ca incasarea dividendelor pe perioada primirii indemnizatiei de crestere copil, afecteaza indemnizatia, deoarece eu realizez venituri. Dar daca incasez dividendele abia la anul dupa ce ies din crestere copil atunci ma gandesc ca nu ar trebui sa afecteze indemnizatia.
Deci sa inteleg ca daca am un SRL, eu asociat si administrator, si am activitate pe SRL, nu imi afecteaza indemnizatia (venoiturile SRL nu se considera a fi veniturile mele) atat timp cat nu incasez dividende pe perioada indemnizatiei de crestere copil. Nu voi fi angajata la acel srl.
Daca veti fi si administrator ,atunci va trebui sa nu incasati o remuneratie in aceasta calitate mai mare de 3699 lei/an calendaristic, pentru a nu va afecta plata indemnizatiei pentru CCC .
Nu va afecteaza plata indemnizatiei pentru CCC, daca sunteti administrator neremunerat si asociat al unei SRL.