avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum comunal desfiinţat de vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum comunal desfiinţat de vecin

Bună seara. Am nevoie de un sfat. Locuiesc într-un sat langa padure de 20 ani. Nu am avut acte pe casa până in 2015. In partea de nord am un vecin si in partea din spate terenul sau arabil. Dar intre mine şi vecin exista cândva un drum (o potecă) care ducea spre pădure. Ȋn urmǎ cu câţiva ani, vecinul a desfiinţat drumul si si-a prelungit curtea, unind-o cu gardul meu. (inainte era gardul meu+ potecă + gardul vecinului) Am fost la primărie şi mi-au confirmat că drumul ar fi avut in acte 4m lățime aproximativ. Eu am o portiţa improvizată in gard si ies spre pădure, (pe poteca respectivă ).Domnul are teren arabil şi anul acesta a arat o parte din potecă si a redus poteca la 50 cm, ne mai si interzice să trecem. Fiind pădure mai sunt anumite avantaje. Altă cale de a ajunge în pădure nu mai este (era, dar alt vecin şi-a împrejmuit ieşirea la pădure) Care este sfatul dumneavoastră şi care sunt demersurile legale? Mulţumesc mult pentru disponibilitate.

Alte discuții în legătură

Blocare cale de acces si construire sant in calea de acces adrian2656 adrian2656 Am rugamintea sa imi acordati cateva momente si sa ma sfatuiti. Parintii mei au o casa care are ca unica cale de acces de la imobil catre sosea si dinspre ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire teren extravilan fara autorizatie de constructie .buna ziua ! am in proprietate un teren extravilan arabil cu cadastru ... ciucurelrebel ciucurelrebel Buna ziua ! Am in proprietate un teren extravilan arabil cu cadastru , intabulare si toate cele , pe care doresc sa-l imprejmuiesc . Am inteles ca Legea 50 ... (vezi toată discuția)
Servitute elysha266 elysha266 Buna ziua, Am cumparat o casa la tara in Tulcea, 1700mp, din care 500 teren constructi (cu casa) si 1200 teren arabil. Lotul are 12.5 m deschidere si 130 si ... (vezi toată discuția)