- Data de 10.03,2017 in jurul orei 17.30 conducand autoturismul personal , ma indreptam catre locuinta mea, catre locul de parcare de resedinta
- La intrarea in parcare pe partea stanga , la nici 5m de indicatorul ”stop” erau doua autoturisme parcate ilegal. Aceste autoturisme sunt parcate acolo, ilegal, de ani de zile.
- Ca sa jung acasa, tebuie sa fac imediat dreapta si sa intru pe sens unic.
- In intersectia parcarii cu sensul unic, exact sub indicatorul ” oprirea interzisa” era parcat cu botul masinii in inversul sensului unic, autoturism Ford. Pe sensul unic, in fata autoturismului Ford se mai afla parcat ilegal un alt autoturism . La aproximativ 10 m de autoturismele mentionate, pe sensul de mers al sesului unc, pe partea autoturismelor parcate ilegal se afla un al doilea indicator ” oprirea interzisa”.
Mentionez ca sensul unic estse doar cu o banda pe sens.
- La efectuarea manevrei dreapta pentru a intra pe sensul unic ( am avut swnzatia a Fordul a dat cu spatele) si am sters cu autoturismul meu partea din spate stanga autoturismul Ford parcat ilegal ..
- Vazand ca nu sunt victime si ca sa nu incurc circulatia blocand de tot sensul unic, am parcat autoturismul meu pe locul meu de pacare de resedinta, care se afla la aproimativ 30 m de incident,
- Nici nu am apucat sa ma dau jos din masina si cetateanul impreuna cu sotia si copilul ( pe care il avea in brate) au si fost langa masina mea. M-am dat jos din masina, imediat am sunat la 112 si am anuntat accidentul. Am dat operatoarei datele autoturismelor implicate in accident apoi mi-a facut legatura la politia rutiera. Politistul mi-a spus ca daca nu sdunt victime nu vin la fata locului, indicandu-mi sa merg la tamponari. Am facut fotografii la autoturisme si am plecat impruna la taponari.
- Cand am ajuns acolo am constatat ca programul se incheiase la ora 17.
- Am convenit ca ne vom prezenta a doua zi, fiecare cum are timp liber, pentrua declara accidentul.
Personal, m-am prezentat la tamponari a doua zi, in jurul orei 15.
I-am explicat agentului de la ghiseu ce s-a intamplat si am intrebat daca cetateanul cu Fordul venise inaintea mea. Politistul mi-a cerut numarul Fordului, s-a facut ca se uita intr-un registru si mi-a spus neadevarat ca nu a fost, dar este culpa comuna !???
Atunci i-am aratat pe telefon filmele si pozele si politistul s-a uitat si a spus ca nu intelege nimic din ele ....?! I-am spus ca am filmele si fotografiile si pe stic, dar a spus ca nu are unde sa puna sticul sa le poata vedea. Cand a vazut ca insist sa vada probele , s-a enervat, mi-a dat formularul pentru declaratie si mi-a spus, ”Hai! Succes la scris”.
Inainte sa predau declaratia am observat ca langa tamponari exista o firma de asigurari. M-am uitat pe geamul firmei s am vazut ca domnul de acaolo avea laptop. Am intrat si l-am rugat sa puna sticul meu cu filmele si fotografiile in laptopul dansului si sa vina cu mine sa le aratam politistului de la ghiseu. Domnul a aceptat dar politistul a refuzat sa le vada. Ba chiar m-a amenintat ca imi face dosar penal, daca mai insist sa spun ca fordul in cauza dupa parerea mea ar fi dat cu spatele . Apoi i-am predat declaratia impreuna cu documentele cerute. Mi-a inchis ghiseul in fata. Dupa aproximativ 5 minute m-a cemat la ghiseu si impreuna cu o politista m-au pus sa suflu in fiola. Rezultat zero (nu beau de 20de ani) .
Mi s-a parut ciudat sa-mi puna fiola dupa aproape 24 de ore de la accident si fara sa ma intrebe daca a doua zi pana acolo la tamponari am codus eu sau sotia care era cu mine.
Apoi a trimis-o pe politista sa costate avariile autoturismului meu care se afla in fata sediului ”tamponari”.
Dupa aceasta mi-a dat o autorizatie de reparatii din care lipseste cnp-ul meu si semneaza ”AP..................................” din nou mi s-a parut ciudat cand am vazut ca o politsta constata
avariile si pe autorizatia de reparatii semneaza politistul de la ghiseu.
Apoi , politistul, a spus sa plec si ca o sa ma sune. Cand am intrebat cine o sa ma sune, politistul a spus ca ” un telefon” si mi a inchis ghiseul in nas.
Nici pana in ziua de astazi 29.03.2016 nu ma chemat nimeni si nu am primit un proces verbal pentru accident.Care este termenul legal de intocmire a procesului verbal de constatare a accidentului ?
Am pretentia ca eu nu am avut nicio vina. Termenul de reparare a msinii este de 30 de zile si eu nu am asigurarea celui parcat ilegal.
Este legal cum s-a procedat ? „Ce sa fac in aceasta situatie ?
In mod normal, astfel de accidente se rezolva, din 2009 incoace, pe baza constatarii amiabile. Din ce scrieti dvs. inteleg faptul ca ati dorit neaparat ca vina sa fie atribuita celuilalt sofer. Treaba cu "senzatia ca Fordul a dat cu spatele" nu e o dovada ca celalalt a facut vreo manevra. Cum dovediti asa ceva ? Trebuia sa opriti, daca nu aveati suficient spatiu. Doar asa va putea impiedica accesul, altfel trebuie sa aveti o proba din care sa rezulte ca masina cealalta s-a miscat, fara sa va acorde prioritate, cam asta ar fi acuzarea dvs.Din punctul de vedere al parcarii ilegale, asta nu e problema dvs., ci a politistului ca agent constatator.
Cred ca trebuie sa mergeti la asiguratorul dvs., ca sa gasiti calea de rezolvare. Aveti numarul masinii care ati atins-o. Posibil sa se considere culpa comuna.
Multumesc pentru raspuns. Am filmare cu camera de bord si fotografii din care reies cele relatate de mine. Nu am inteles insa, care este termenul in care politistul trebuie sa imi intocmeasca un proces verbal ( in care sa se arate vinovatul) , avand in vedere ca am termen legal 30 de zile sa-mi repar masina. Deja au trecut 20 de zile...
Mergeti atunci la politie si solicitati acel PV, daca exista. Politistul respectiv are si el sefi, nu e nevoie sa vorbiti tot cu el. Insa, din cite stiu, daca nu puteti dovedi prin materialul probator video ca acea masina s-a miscat, tot culpa comuna se va considera, dvs. ca l-ati atins, el ca era parcat neregulamentar. Angajati-va un avocat.