avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reiterare cerere eliberare conditionata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reiterare cerere eliberare conditionata

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire.
Sotul meu se afla incarcerat int-un penitenciar pentru executarea unei pedepse de 7 ani - spalare de bani. In 15 martie 2017 a intrat in Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului X (îndeplinind pentru pedeapsa lui fractia necesara, neavând rapoarte, avand multiple recompense si efectuând un numar important de activitati) pentru analiza cererii de eliberare conditionata. Comisia mai sus mentionata a respins cererea dand o amanare de 2 luni.
Sotul meu a facut recurs la Judecatoria pe raza careia se afla Penitenciarul si pe 30 martie 2017 s-a stabilit termenul de judecata.
Judecatoria a dat urmatoarea rezolutia
'' Tip solutie: respinge cererea
Solutia pe scurt: În temeiul art.587 C.proc.pen. cu aplicarea art.6 C.pen şi art.59 si următoarele din vechiul Cod penal: Respinge cererea de liberare condiţionată a condamnatului ......, ca nefondată. Stabileşte termen de reînnoire a cererii după doua luni '' .......... Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare pentru procuror şi condamnat.. Pronunţată în şedinţă publică, azi 30.03.2017''

AICI intervine nelamurirea mea. Termenul la care ar putea sa reitereze o noua cerere de liberare conditionata este cel de 15.05.2017 sau 30.05.2017.
Logiceu as spune ca pe 15.05.2017, deoarece in 30.03.2017 nu s-a facut decat o respingere a unei cereri a carui rezolutie a fost stabilita pe 15.05.2017.
Astept opinii avizate cu trimiteri eventual la articole de lege, fiindca eu pot fi subiectiva.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Bună seara, soțul meu a fost astăzi la instanța pentru a beneficia ... Diana1999 Diana1999 Bună seara,soțul meu a fost astăzi la instanța pentru a beneficia de eliberarea condiționată,acesta este răspunsul:\"Solutie pe scurt: În temeiul art. ... (vezi toată discuția)
Cat va executa din 6 luni? Ida03 Ida03 Buna seara!As dori sa imi raspundeti si mie daca se poate la niste intrebari.de cand se incepe numararea executarii pedepsei?din ziua in care i s-a dat ... (vezi toată discuția)
Liberarea condiționată Simonadobrin Simonadobrin Sotul meu e arestat pt conducere fara permis. In octombrie face fractia de 2/3.va putea cere eliberarea condiționată?poate primi amânare?are 10 luni de ... (vezi toată discuția)