Vreau sa stiu daca Politia este obligata sa precizeze, in raspunsul dat la o reclamatie, articolul si legea in virtutea carora a luat, sau nu a luat, respectivele masuri. Daca raspunsul este afirmativ datorita carei legi s-au regulament este obligata sa faca acest lucru?
Conform prevederilor OG nr.27/ 2002 art.8 privind petitiile, aprobata prin Legea nr.233/ 2002 trebuie sa primiti raspuns scris la sesizarea facuta de dvs. (tot in scris, cu nr. de inregistrare/ data) in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei la institutia sesizata, cu actiunile intreprinse.
Vă rog să mă lămuriți și pe mine legat tot de acest subiect.
Dacă instituția prin funcționarii ei, refuză sau omite să dea un răspuns în termenul de 30 sau 45 de zile, ce se mai poate întreprinde legal, pentru a obține totuși un răspuns`?
Cum putem forța instituția pe de o parte, și funcționarii de de altă parte să răspundă la petiție`?
In situatia in care autoritatea sau institutia publica nu respecta termenul de 30/45 de zile, veti putea sesiza instanta de judecata competenta cu o actiune ce va avea ca obiect obligatia de a face, respectiv obligarea autoritatii la solutionarea petitiei.
Instanta competenta : Tribunalul - Sectia de contencios administrativ de la domiciliul reclamantului sau celei de la domiciliul pârâtului.
Potrivit art. 15 lit.a din O.G. 27/2002, nerespectarea termenelor de solutionare a petitiilor, constituie abatare disciplinara si se sanctioneaza in conformitate cu dispozitiile Legii 188/1999 privind statutul functionarilor publici sau, dupa caz, in conformitate cu legislatia muncii.
Resurse umane
floreadantes
lucrez intr-o primarie personal contractual am solicitat conform legi 188/1999 art.2 alin 3, si art 54 transformarea postului din contractual in functionar ... (vezi toată discuția)