avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Raspunsul autoritatii la o plingere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Raspunsul autoritatii la o plingere

Vreau sa stiu daca Politia este obligata sa precizeze, in raspunsul dat la o reclamatie, articolul si legea in virtutea carora a luat, sau nu a luat, respectivele masuri. Daca raspunsul este afirmativ datorita carei legi s-au regulament este obligata sa faca acest lucru?
Cel mai recent răspuns: ionelbonda , utilizator 17:11, 6 Aprilie 2017
Conform prevederilor OG nr.27/ 2002 art.8 privind petitiile, aprobata prin Legea nr.233/ 2002 trebuie sa primiti raspuns scris la sesizarea facuta de dvs. (tot in scris, cu nr. de inregistrare/ data) in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei la institutia sesizata, cu actiunile intreprinse.
Potrivit art.13 teza a II-a din OG 27/2002, in răspuns se va indica, în mod obligatoriu, temeiul legal al solutiei adoptate.
Vă rog să mă lămuriți și pe mine legat tot de acest subiect.
Dacă instituția prin funcționarii ei, refuză sau omite să dea un răspuns în termenul de 30 sau 45 de zile, ce se mai poate întreprinde legal, pentru a obține totuși un răspuns`?
Cum putem forța instituția pe de o parte, și funcționarii de de altă parte să răspundă la petiție`?
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2017
Dapix, utilizator
In situatia in care autoritatea sau institutia publica nu respecta termenul de 30/45 de zile, veti putea sesiza instanta de judecata competenta cu o actiune ce va avea ca obiect obligatia de a face, respectiv obligarea autoritatii la solutionarea petitiei.

Instanta competenta : Tribunalul - Sectia de contencios administrativ de la domiciliul reclamantului sau celei de la domiciliul pârâtului.

Potrivit art. 15 lit.a din O.G. 27/2002, nerespectarea termenelor de solutionare a petitiilor, constituie abatare disciplinara si se sanctioneaza in conformitate cu dispozitiile Legii 188/1999 privind statutul functionarilor publici sau, dupa caz, in conformitate cu legislatia muncii.
Alta era intrebarea.

Alte discuții în legătură

Petitie stefaniaalina75 stefaniaalina75 Am facut o sesizare la Consiliul Judetea de 30 de zile si nu am primit raspuns. Ce pot face in acest caz? (vezi toată discuția)
Reclamatie la primarie ion.escu ion.escu Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de ... (vezi toată discuția)
Resurse umane floreadantes floreadantes lucrez intr-o primarie personal contractual am solicitat conform legi 188/1999 art.2 alin 3, si art 54 transformarea postului din contractual in functionar ... (vezi toată discuția)