avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Transformare filiala cu personalitate juridica
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Transformare filiala cu personalitate juridica

O filiala cu personalitate juridica, a unei asociație patronale fără membrii cotizanți in ultimii ani, cu bilant depus pe 0, poate fi dezmembrata si reactivata ca o asociatie profesionala ?
Cel mai recent răspuns: SC QCERT SRL , Consultant resurse umane 07:30, 18 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va mulțumesc pentru răspuns.
Știu ca fără membri ar trebui sa cer dizolvarea, dar, având în vedere ca tot vreau sa fac o noua asociație, si o vechime ar da mai bine la istoric, m-am gandit ca poate pot sa o reactivez pe cea veche.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc. Nu e specificat decat ca in lipsa de cotizanti se dizolva.
Ultima modificare: Joi, 6 Aprilie 2017
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca este un patronat, este supus altor norme legale, nu OG 26 / 2000. De studiat capitolul in cauza din legea diaologului social. Daca e asociatie in sensul OG 26 / 2000, filiale, desi are personalitate juridica proprie si organe proprii de conducere si control, e doar autonoma, nu complet independenta decizional fata de organizatia mama. A fost infiintata prin decizia acesteia, nu ca rezultat al initiativei propriilor membri, si in virtutea principiului simetriei poate fi reorganizata sau dizolvata tot numai de organizatia-mama, nu de proprii membri cum ar fi cazul unei asociatii de sine statatoare, independente....

Alte discuții în legătură

Desfiintarea consilului director al unei fundatii diana666 diana666 buna ziua, nu imi este foarte clar daca o fundatie \\\\\\"mama\\\\\\" care are infiintata filiala in alt judet, filiala cu personalitate juridica distinca ... (vezi toată discuția)
Filiale ong international sojourn sojourn Poate un ONG international (european) sa deschida in Romania o filiala cu calitate de persoana juridica, fara a infiinta o noua entitate (asociatie/fundatie)? (vezi toată discuția)
Sucursala ong Laur03 Laur03 Ce trebuie facut pentru a inregistra o sucursala in Bucuresti a unui ONG cu sediul in Oltenita si care sunt actele necesare. (vezi toată discuția)