avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Pot sa fac plangere daca fostul sot are datorie la plata pensiei alimentara daca nu are 3 luni in continu ca nu a platit dar dupa suma este dator si mai mult decat 3luni?
Cel mai recent răspuns: Betty88 , utilizator 18:35, 6 Aprilie 2017
Buna seara,
DA!
Buna seara,

Multumesc ptr raspund rapid. As dori sa stiu cum se procedeaza? Prima data sa merg la politia locala sau direct la judecatorie?
Plangerea penala o formulati la sectia de politie sau direct la parchet. In urma cercetarilor se va decide de catre organele de cercetare penala daca e cazul sau nu sa il trimita in instanta prin rechizitoriu.
Multumesc ptr raspunsuri. Acum am verificat sentinta sa fiu sigura ca am dreptate sau nu fiind tata copiilor zice ca nu am dreptate si nu are datoria de 3 luni numai de 1 luna si un pic. Sentinta zice ca de la data pronuntarii hotararii (28.06.2017) trebuie sa inceapa plata pensiei dar prin posta am primit pe data 30.07.2016. In septembrie, octombrie si noiembrie mi-a trimis bani de afara tarii, in decembrie si februarie mi-a trimis bani prin posta. De la ce data trebuie sa plateasca? Nu vreau sa gresesc.
Trebuie sa va plateasca pe iulie si august si martie. Va puteti adresa si unui executor judecatoresc pt recuperarea sumei pe aceste luni.

Alte discuții în legătură

De cand trebuie platita pensia alimentara? liviutzza24 liviutzza24 Primul si singurul termen de divort a fost pe 20.11.2007 data la care s-a pronuntat si instanta. Avem o fetita de 1 an si 8 luni, dar nu a vizitat-o deloc si ... (vezi toată discuția)
Nerespectare sentinta de divort: pensie alimentara,revenire la nume avut anterior.. Tiroma Tiroma Buna.Am si eu o intrebare(pe care l-am pus deja la toate organele competente; p olitie,judecatorie,parchet..etc) Mentionez ca am citit toate discutiile in ... (vezi toată discuția)
Ajutor ptr plangere Betty88 Betty88 Buna ziua, Fostul sot are datorie la pensia de alimentara. Am incercat sa discut cu el dar el sustina ca nu are datorie fiind la divort era plecata din tara ... (vezi toată discuția)