Pot sa fac plangere daca fostul sot are datorie la plata pensiei alimentara daca nu are 3 luni in continu ca nu a platit dar dupa suma este dator si mai mult decat 3luni?
Plangerea penala o formulati la sectia de politie sau direct la parchet. In urma cercetarilor se va decide de catre organele de cercetare penala daca e cazul sau nu sa il trimita in instanta prin rechizitoriu.
Multumesc ptr raspunsuri. Acum am verificat sentinta sa fiu sigura ca am dreptate sau nu fiind tata copiilor zice ca nu am dreptate si nu are datoria de 3 luni numai de 1 luna si un pic. Sentinta zice ca de la data pronuntarii hotararii (28.06.2017) trebuie sa inceapa plata pensiei dar prin posta am primit pe data 30.07.2016. In septembrie, octombrie si noiembrie mi-a trimis bani de afara tarii, in decembrie si februarie mi-a trimis bani prin posta. De la ce data trebuie sa plateasca? Nu vreau sa gresesc.
Ajutor ptr plangere
Betty88
Buna ziua,
Fostul sot are datorie la pensia de alimentara. Am incercat sa discut cu el dar el sustina ca nu are datorie fiind la divort era plecata din tara ... (vezi toată discuția)