avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... ...inregistrarea unei convobiri telefonice fara sa stiu
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

...inregistrarea unei convobiri telefonice fara sa stiu

...contextul inregistrarii l-a constituit o convorbire telefonica cuun coleg de serviciu de care nu am avut habar o buna perioada de timp. pentru a-mi demonstra ca a avut loc o discutie telefonica intre noi doi, acesta mi-a prezentat o inregistrare a unei convorbiri telefonice (numai cateva minute, real aceasta avnd mult mai multe minute - asa cum a reiesit din istoricul convorbirilor). aVEA COLEGULMEU ACEST DREPT SAU NU? ... in contextul in care eu nu mia-m dat niciodata acordul si nu am fost de acord cu asa ceva. Va rog si cateva repere de legalitate, izvorate din legislatia romaneasca si european. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: petrisor1970 , utilizator 21:33, 10 Aprilie 2017
In instanta penala, pot fi considerate probe, inregistrarile telefonice efectuate cu aprobarea unui judecator. Vezi CpP titlul IV Probele, mijloacele de proba si procedeele probatorii art.97-102 si art.139-140.



"Inregistrarea audio realizata fara acordul partilor nu poate fi utilizata ca proba in proces, intrucat este obtinuta cu incalcarea bunelor moravuri. "
[ link extern ] /
Orice proba audio/video originala poate fi acceptata de catre organul de cercetare penala sau de catre instanta in cazul in care conduce la aflarea adevarului.
Inregistrarea video cu o camera de bord a unui accident rutier in care vinovatia victimei decedate este evidenta va fi acceptata fara rezerve de catre procuror sau judecator. Parerea mea!
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnregistrare convorbiri telefonice proprii iulia_i iulia_i Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu legea care reglementeaza inregistrarea convorbirilor telefonice. M-ar interesa daca acele convorbiri telefonice dintre ... (vezi toată discuția)
Furt informatii - inregistrat audio adriantemax adriantemax In ce masura sunt valabile interceptarile audio realizate la un birou. Spre ex sa lase cineva un mp3 player pe "record" care poate ramane si 20 de ore si sa ... (vezi toată discuția)