avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare loc de munca in timpul stimulentului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare loc de munca in timpul stimulentului de insertie

Hristos a inviat!

Am reluat activitatea dupa CIC, si am fost intampinata intr-un mod neplacut si sunt privita intr-un mod neplacut pentru ca m-am intors la locul de munca. Chiar au dat prima la toata lumea cu exceptia mea, desi nu le-am gresit cu absolut nimic..
Ma bate gandul sa imi schimb locul de munca, dar daca sunt in stimulent de insertie ce presupune? Pentru ca daca semnez un contract pe perioada determinata la un alt loc de munca pot pierde stimulentul daca dupa nu ma inteleg cu angajatorul, sau nu imi place, si nu cadem la un acord pentru o perioada determinata..?
Cum as putea proceda, chiar ma gandesc pe alta parte sa ii dau in judecata pe cei la care lucrez pentru discriminare, directoarea societatii mi-a spus ca nu am primit prima pentru ca le-am gresit patronilor prin faptul ca am facut un copil, cum e posibil asa ceva? De ce as avea nevoie ca sa ii pot da in judecata pentru discriminare, sau pentru ce as putea sa ii dau ?
In acte mi-au lasat acelasi post, dar problema e ca si-au adus pe cineva si vor sa ma faca pe mine sa plec pentru ca sunt de umplutura, practic nu fac mai nimic, dar nu este vina mea ca mi-au ocupat locul... Am nevoie de un sfat!
Va multumesc din suflet!
1. Schimbarea locului de munca nu va afecteaza dreptul de a beneficia de stimulentul de insertie.
Acesta se acorda numai daca realizati venituri supuse impozitului pe venit indiferent de locul de munca avut.

2. Daca nu mai realizati venituri supuse impozitului pe venit, atunci plata stimulentului de insertie inceteaza.

3. Hartuirea la locul de munca. Cum se pot apara salariatii de abuzurile de la serviciu?
www.avocatnet.ro/content/art...

www.avocatnet.ro/content/art...

am o intrebare daca ma puteti ajuta deoarece am o situatie mai deosebita. in aprilie 2015 am nascut. in ianuarie 2017 am reinceput activitatea la jobul avut inainte de concediu maternitate pentru a beneficia de stimulent insertie. in iulie 2017 am schimbat jobul de la angajat la firma privata la angajat cu statut militar. Anterior schimbarii jobului, m-am prezentat la AJPIS pentru a ma informa daca trebuie sa mai completez ceva acte pentru a nu imi fi afectat stimulentul de insertie obtinut prin inceperea activitatii mai devreme implinirii copilului a 2 ani. Mi s-a spus clar ca nu mai am nimic de facut, ca stimulentul merge in continuare, mai ales ca am continuitate intre contracte, lucru care m-a facut sa stau linistita si am asteptat intrarea banilor in cont, lucru ce s-a intamplat fara nici o problema pana in ianuaria 2018. Ce este drept este ca in cadrul discutiei avute cu angajatul dvs nu s-a pus niciodata problema unde plec, daca e la stat sau tot la privat, nu s-a pus problema ca exista aceea posibilitate ca plecand in alt domeniu sa trebuiasca sa mai completez acte. Nici eu nu am specificat, deoarece nu am stiut ca trebuie, dar nici nu am fost intrebata, caci nu aveam nimic de ascuns si as fi raspuns clar. La data de 25.01.2018 primesc telefon de la AJPIS cum ca am primit de la data de 01.07.2017 pana in prezent bani necuveniti si ca nu ar fi trebuit sa ii primesc, astfel fiind datoare. ei sustin ca nu trebuia sa iau acest bani si ca sa depun contestatie imi trebuie act de la munca cum ca sunt angajat civil ceea ce nu pot obtine pentru ca nu este adevarat, nu sunt civil si ca atare nu imi primesc contestatia. ce pot face in aceasta situatie? pentru ca ei ma trimit la angajator, angajatorul nu are cum sa imi dea aceste acte si imi expira cele 30 zile de facut contestatie. multumesc
Pentru a nu pierde stimulentul de insertie trebuie ca data incetarii vechiului c.i.m. = data inceperii activitatii in baza noului c.i.m.
Este. Nu aici e probleme. Problema e ca ei spun ca am fost platita din cont civil si trebuia cont militar.
Din cate stiu eu , legea nu face distinctie in ceea ce priveste dreptul la stimulentul de insertie.

Alte discuții în legătură

Preavizul in perioada platii stimulentului de insertie dan123456 dan123456 buna seara .fratele meau este in perioada platii stimulentului de insertie, deoarece nu vrea sai mareasca salariul vrea sasi bage preavizul.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am fost în concediu pentru creșterea copilului pana ... scufitza1989 scufitza1989 Bună ziua! Am fost în concediu pentru creștere copilului pana pe data de 25.09.2022, copilul având certificat pt handicap pana pe data de 21.09.2022. Am ... (vezi toată discuția)
Angajarea la alt loc de munca dupa ccc Georgiana Ciomaga Georgiana Ciomaga Buna ziua! In septembrie imi voi da copilul la cresa si dupa ce se va acomoda, sa incep serviciul. Copilul face 2 ani abia in aprilie 2018. Problema e ca nu as ... (vezi toată discuția)