avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensie de urmas

Buna ziua . Fratele meu , care a decedat de curand , a lasat in urma sa 3 fetite triplete - minore. In urma decesului tatalui lor , fetitele au ramas fara nici un ajutor financiar pentru intretinere, in conditiile in care mama lor era despartita de tatal lor de peste 4 ani , a fost si este casnica , iar fratele meu (tatal tripletelor) era obligat de instanta la plata unei pensii alimentare in cuantum de ... % din salariul minim pe economie , intrucat nu avea venituri (nu era angajat cu "carte de munca" si efectua lucrari in particular). In aceste conditii aratate mai sus , as vrea sa ma sfatuiti ce demersuri se pot face pentru ca fetitele sa poata beneficia de niste drepturi banesti, cat de modice, de tip "pensie alimentara" sau "pensie de urmas", de la Stat . Precizez ca fetitele au fost si sunt in ingrijirea mamei .Va multumesc anticipat pentru intelegere .
Ultima modificare: Luni, 24 Aprilie 2017
efemeride, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti persoana handicap grav si pensie de urmas tatiana1 tatiana1 Buna ziua, cunosc o familie care se afla in urmatoarea situatie: -tatal a decedat luna trecuta -mama este pensionata de boala -fetita lor este o persoana ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara homonai homonai Buna ziua. Sunt student in anul 1 si nu primesc pensie alimentara. Mama mea a murit acum 2 ani , ea fiind despartita de tata de cand aveam eu 5 ani. Insa el nu ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas circeiramona circeiramona Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: Exista pensie de urmas pentru copiii care nu au alt venit in afara alocatiei de stat pentru copii, ca urmare a decesului ... (vezi toată discuția)