avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit mijloc transport
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit mijloc transport

Conform Codului fiscal, art. 261, alin (5), un mijloc de transport cumparat in strainatate este considerat marfa, pana la prima inmatriculare/inregistrare in Romania. Conform Normelor metodologice, HG 44/2004, art. 118, alin (2) (referitor la art. 264 din Codul fiscal), impozitul pe mijloc de transport se calculeaza cu data de intai a lunii urmatoare dobandirii, care se considera data inscrisa in documentele care atesta dobandirea din statele membre UE, dupa data de 01 ianuarie 2007. De cand se calculeaza impozitul pentru un mijloc de transport achizitionat in Italia in luna august 2007 si inmatriculat in Romania in luna noiembrie 2012, de catre acelasi proprietar care l-a achizionat in strainatate?

Alte discuții în legătură

Calcul impozit auto alex_bxl alex_bxl Am cumparat o masina (din Belgia) in 15.12.2012 (data pe contract de vanzare-cumparare) si am circulat folosind numere provizorii 90 zile. Am platit in 2013 ... (vezi toată discuția)
Impozit bgigi bgigi Pentru o masina la care am scos 2 randuri de numere rosii apoi am inmatriculat-o in Bulgaria se plateste impozit la primarie pt cele 2 luni? (vezi toată discuția)
Art 261 alin 5 vs art 264 alin 2 cod fiscal ion_giurgiu@yahoo.com ion_giurgiu@yahoo.com Impozitarea unui mijloc de transport se face începând cu luna urmatoare datei dobandirii potrivit art 264 alin 2 Cod fiscal sau potrivit art 261 alin 5 Cod ... (vezi toată discuția)