avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dilema cu TVA-ul la un PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dilema cu TVA-ul la un PFA

Buna ziua
Sunt traducator autorizat si as dori sa infiintez un PFA- doresc sa am inregistrez ca si neplatitor de TVA-momentan am un sg contract cu o firma din Grecia.
Daca pe viitor voi contracta si firme platitoare de TVA si vor dori sa la facturez cu TVA, ele fiind probabil platitoare de TVA, ce o sa fac?
Sau nu conteaza?

Multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 18:27, 21 Septembrie 2009
O P.F.A. se poate incadra in categoria persoanelor impozabile in situatia in care in anul fiscal 2008/2009 realizeaza o cifra de afaceri anuala, declarata sau realizata, superioara plafonului de 35.000 euro, al carui echivalent in lei se stabileste la cursul de schimb comunicat de B.N.R. la data de 31.12.2007.
[ link extern ]
SUCCES!
=D>
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
pentru buna ordine :
art 152 cod fiscal :
Cifra de afaceri care serveşte drept referinţă pentru aplicarea alin. (1) (n.b. alin 1 se refera la plafonul neimpozabil de 35.000 euro) este constituită din valoarea totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii [...... ]in cursul unui an calendaristic....
Iar daca pfa nu se infiinteaza la 01.01 a anului, se ia in calcul fractie de an in calcului plafonului neimpozabil .
Din acea cifra de afaceri se scad anumite tipuri de venituri, dar aceste detaliu nu are relevanta pentru a raspunde intrebarii Cristinei .
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2009
Magda Staicu, Consultant fiscal
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Momentan eu neavand decat un singur contract ferm si nestiind cum vor evolua lucrurile, cred ca o sa optez totusi ca neplatitor de TVA.
Si repet intrebarea: daca va trebui sa lucrez cu societati platitoare de TVA, pot sa le facturez fara TVA, sau o sa trebuiasca sa le facturez cu TVA?

MULTUMESC INCA O DATA

Alte discuții în legătură

Tva 2011 stabilire cifra afaceri 2010(plafon 100000 e) ana_abo ana_abo Va rog, pentru TVA in 2011, mai exact la stabilirea cifrei de afaceri din 2010 aici intra si banii pe care i-a incasat societatea de la APIA pentru subventii ... (vezi toată discuția)
Sc la ce cifra de afaceri devine pltitoare de tva gabi v gabi v sc neplatitoare de tva in 2007 a realizat o cifra de afaceri mai mica de 35.000 de euro. in 2008 ramane neplatitoare de tva? care este cifra de afaceri in 2008 ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon 35000 e neplatitor tva Daniela1974 Daniela1974 Am o societate neplatitoare de TVA cu activitate de baza intretinere corporala si activitate accesorie declarata prin act constitutiv inchirierea si ... (vezi toată discuția)