avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pensie boala gr 2 vs venituri din chirii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pensie boala gr 2 vs venituri din chirii

Buna!

Mama prieteni mele are pensie handicap grad 2 (fara drept de munca) si are in proprietate o garsoniera. Si-a mutat mama in apartamentul propriu pentru a-i fi de ajutor mamei si doreste sa inchirieze garsoniera.

Poate mama sa obtina venituri din chirii fara sa-i fie afectat dreptul la pensia boala grad 2?...care e legea care prevede?

Deasemenea ce formulare trebuie completate la ANAF si ce contributii trebuie platite pentru venitul obtinut (persoana are si certificat de handicap accentuat)?

multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 1 Mai 2017
daniel_t_p, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate zelca valentina zelca valentina Persoana incadrata in gradul de handicap \'\'accentuat-2\'\', tip de handicap 3,deficienta functionala \"accentuata\'\', beneficiaza de pensia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie primarie Emanuela1993 Emanuela1993 Buna ziua, mama mea este o persoana cu handicap 2 accentuat care primeste lunar ajutor de handicap de la DGASPC si are si pensie de invaliditate gradul 1 care ... (vezi toată discuția)
Pensie boala vs venit din chirie locuinta dya_dia dya_dia Am o prietena a carei mama este pensionata pe caz boala invaliditate gr.2. Pentru a putea sa o ingrijeasca mai usor a mutat-o pe mama in locuinta sa, cea a ... (vezi toată discuția)