avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas,un raspuns va rog
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas,un raspuns va rog

buna seara scuzati-ma ca postez pentru a doua oara dar chiar sunt nelamurit,si nu am alt venit inafara de indemnizatie si pensie pe caz de boala,si ma descurc foarte greu,locuiesc cu chirie si numai chiria e 300 ron,+mancare+utilitati,si tare mi-ar fi de ajutor daca mi-ati putea da un raspuns,daca as putea beneficia de pensie de urmas dupa ambii parintii sau doar dupa unul ,am indemnizatie de handicap de la varsta de 22 ani,acum am 25 ,pensia pe caz de boala o am de la 24,va multumesc foarte mult si astept un raspuns,toate cele bune cu stima Razvan Budoianu
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 19:32, 7 Mai 2017
Daca aveti pensie de invaliditate nu puteti lua si pensie de urmas.
asta am inteles,dar dupa moartea ambiilor parinti,pot sa iau de la amandoi sau numai de la unul singur ?
In acest caz, cuantumul pensiei de urmaş, în cazul orfanilor de ambii părinţi, se stabileşte prin însumarea drepturilor de pensie de urmaş, calculate după fiecare părinte.
Asta am inteles da eu am certificat de la 22 ani si acum am 25,eu ma incadrez ca orfan? Daca mor ambii părinții? Iau de la amândoi sau numai de la unul singur aici sunt nelamurit
Daca va mor ambii părinții, vi se va calcula pensia de urmas după fiecare părinte.

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas cumulata ! Ionut.D Ionut.D Buna ziua ! Am 22 ani, sunt orfan de ambii parinti si de anul acesta m-am inscris si la facultate, deci conform legii ar trebui sa beneficiez de pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas copil cu handicap abel abel Va rog sa ma ajutati am un frate cu un certificat de incadrare in grad de handicap constituit in temeiul legii 448/2006 cu grad de handicap accentuat, cod ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas si angajare. danciuvaleria danciuvaleria Buna seara.Sunt studenta in anul II,am 22 de ani si am pensie de urmas de la tatal meu de 400 de lei.Ma pot angaja pe un salariu de 700 de lei si sa iau si ... (vezi toată discuția)