avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Coplatnici
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Coplatnici

Buna ziua,
Speta este urmatoarea: Se cumpara un apartament de catre un cuplu (persoane necasatorite), ca bun propriu in cota egala de 1/2 fiecare, cu achitarea unui avans (9000 euro fiecare), diferenta fiind achitata prin incheierea cate unui contract de credit cu banca pentru o perioada de 16 ani si costituindu-se doua ipoteci imobiliare asupra apartamentului, fiecare avand calitatea de "imprumutat" si "co-imprumutat, garant ipotecar si debitor solidar si indivizibil cu imprumutatul". Convietuirea timp de un an de zile nu a dus la ceea ce se prefigura initial, respectiv, casatorie, dimpotriva, relatiile deteriorandu-se barbatul a fost cel care dupa doi ani de zile a parasit apartamentul, ramanand in continuare in apartament femeia (si fiul acesteia) si achitandu-si in continuare, fiecare, obligatiile fata de banca.
Care sunt posibilitatile de a stinge obligatiile fata de banca si iesirea din “calitatea” de “co-imprumutat si garant ipotecar si debitor solidar si indivizibil cu imprumutatul", cu recuperarea cheltuielilor (avansul achitat si ratele achitate), respectiv pentru folosinta individuala a intregului apartament?
Daca nu se ajunge la o intelegere, cel care nu mai locuieste in apartament, poate inchiria 1/2 din apartament? Daca isi achita soldul, poate vinde partea de 1/2 din apartament?
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2017
nlbjean, utilizator

Alte discuții în legătură

Distincite garant vs. co-debitor standardtalk standardtalk Intr-un contract de credit cu ipoteca la o banca, banca sustine ca drafturile pe care le au dumnealor nu pot fi modificate (cu alte cuvinte ne convine - ... (vezi toată discuția)
Obligatia mostenitorului unui garant ipotecar de a semna un nou contract cu banca creditoare mgdm mgdm Dupa decesul mamei mele in iulie 2012 am mostenit o garsoniera in calitate de mostenitor legal unic. In anul 2008 mama a garantat cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Proprire cont giranti anamaria30 anamaria30 buna seara!am un credit luat de la o banca,iar ca ipoteca am pus gaj apartamentul parintilor.in cele din urma am ajuns la executare,dar au pus proprire si pe ... (vezi toată discuția)