avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte indemnizatie

Ce acte trebuie pentru a beneficia de i concediu crestere copil 2ani?e nevoie si de copiile de pe concediile de prenatal si postnatal
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 10 Mai 2017
Pentru a beneficia de indemnizația de creștere a copilului, se depune o cerere însoțită de următoarele documente (nu sunt necesare copii legalizate):
- copia actului de identitate al solicitantului şi a certificatului de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul ori, după caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de către persoana care primeşte documentele;
- actele doveditoare privind calitatea solicitantului şi relaţia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicită dreptul, după caz;
- actele doveditoare care să ateste veniturile obţinute în ultimele 12 luni înainte de data naşterii copilului;
- dovada eliberată de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
- dovada privind suspendarea activităţii pentru perioada în care se solicită concediul pentru creşterea copilului;
- orice alte documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate.
Am doar 10/luni lucrate anterioare nasterii copilului la locul acesta de munca,apoi am avut pauza doua luni in rest am lucrat in ultimii 2 ani.cum dovedesc ca am 12 luni. lucrate ?si trebuie sa astept sa mi se termine concediul postnatal sa pot depune dosarul.?si angajatorul mi a spus ca trebuie sa stau si in concediu de odihna inainte sa imi suspende contractul ma afecteaza cu ceva pot refuza?
@bratu.ion49@yahoo. com

Care este data prezumata a nasterii ?
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Acte Nicoleta Temei Nicoleta Temei Buna ziua. Sunt însărcinată in 23 de saptamani, nu pot muncii si sunt in medical. Cum se procedează pt indemnizația de creștere copil ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru intrarea in concediu de crestere a copilului Elena_76 Elena_76 Buna ziua... Va rog, daca poate cineva sa-mi dea niste indicatii... Am o prietena care a nascut de curand si nu stie care este procedura si ce demersuri ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru creșterea copilului pentru tata - acte și documente necesare Gigi Bazavan Gigi Bazavan Sărut mâna, aș dori să intru în concediu pentru creșterea copilului deoarece mama este minoră. Vă rog,să-mi spuneți și mie ce acte îmi trebuiesc ... (vezi toată discuția)