avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Modificare impozit teren dupa separarea rolului comun ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Modificare impozit teren dupa separarea rolului comun sot-sotie in 2 roluri nominale unice

Ani de zile (inclusiv pe anul 2017)am platit impozitul pe apartament si un teren agricol intravilan de 800 mp avand un rol comun sot sotie.Incepand din 2016 impozitul pe teren a crescut din cauza noului cod fiscal ce prevede ca primii 400 mp sa se impoziteze ca teren constructii.
Azi mergand sa depun declaratia pentru calculul impozitului pe casa si teren am fost informat ca se va separa rolul comun in doua roluri nominale unice si cu aceasta ocazie impozitul pe teren se va dubla deoarece impozitul pe primii 400 mp de teren se va calcula pentru fiecare dintre cei doi noi contribuabili(sotul si sotia).
Este corect?

Alte discuții în legătură

Impozit pe teren intravilan valeriu_m valeriu_m Pentru terenul intravilan agricol cu o suprafata mai mare de 400 mp se plateste un impozit mare pentru suprafata de 400 mp (sa zicem 300 lei/400mp) si unul ... (vezi toată discuția)
Impozit teren agricol intravilan dublat octavian17 octavian17 Impreuna cu sotia am un teren agricol intravilan de 800mp. Incepand cu 2016 pentru primii 400 metri impozitul s-a calculat ca pentru teren constructii. Acum ... (vezi toată discuția)
Stabilire valoare de plata la impozitul pe teren lillyian20 lillyian20 Buna seara, detin un teren arabil situat in intravilanul municipiului \"X\" in suprafata de 1000mp(pe care cultiv legume pentru familie), terenul fiind in ... (vezi toată discuția)