avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Daune morale de la un minor de 13 ani
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Daune morale de la un minor de 13 ani

Am un baietel de13ani, la un liceu din oras, iar o persoana cu identitate falsa a postat o pagina despre o profesoarade franceza din liceul respectiv, ca a avut relatii sexuale cu un elev din clasa a 9 a. Multi elevi din scoala au distribuit aceasta postare, altii au comentat. Baiatul meu a comentat / IDIOATA ARE CONT DE FACEBOOK ?
Profesoara a vazut aceasta pagina, toti elevii care au distribui ,au sters aceasta distribuire,a doua zi, dar ea a facut poza cu telefonul mobil.
Acum ea vrea sa ne dea in judecata pe toti parintii copiilor implicati in comentarii si distribuiri, si vrea sa ceara daune morale, spunand ca a avut discernamant cand a scris comentariul.Ea l-a chemat singur in cancelarie, unde era numai el si profesoara, si l-a somat sa spuna ce a scris si cine a mai scris.
Tin sa mentionez ca in titlu, nu era pomenit numele ei , ci doar daca deschideai pagina sa o citesti, si timp de 2 saptamani de la incident, nici diriginta si nici profesoara nu a luat legatura cu noi, parintii, sa ne spuna despre aceasta intamplare.
Am primit telefon de la baiat, sa venim la scoala , ca vrea diriginta sa vb cu noi. Si profesoara de franceza amanintandu-ne ca ne da in juceta.
Ce sanse are doamna in legatura cu daunele morale?
Cel mai recent răspuns: crissclaudia , utilizator 20:32, 24 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Nu este un filmulet, este vorba de o pagina deschisa pe un cont fals, iar in titlu nu este specificat numele profesoarei. Ea a luat in cancelarie, pe rand, cate un elev, interogandu-i , acestia nefiind in prezenta ni unui adult, adica numai ei doi. Ea sustine ca minorul de 13 ani a avut discernamant in legatura cu postarea. Nu cred ca un minor de 13 ani are discernamant in legatura cu probleme legate de relatii sexuale si nu cred ca era corect ca profesoara sa vb in particular despre acest lucru. Multumesc.
Conform legii minorul de 13 ani nu are discernamant, in schimb profesoara are.
Avand in vedere ca diriginta nu v-a informat despre incident discutati cu ea si ii puneti in vedere sa discute cu profesoara de franceza sa o lamureasca ca spre deosebire de minori ea avea discernamant cand i-a interogat si in cazul in care nu se potoleste cu amenintarile, veti notifica conducerea scolii si inspectoratul scolar cu privire la "investigatiile" personale si veti solicita cercetarea acesteia pe motiv de abuz asupra minorilor si ca o veti da in judecata.
Parerea mea este ca profa de franceza isi va pierde din spiritul luptator cand i se va pune in vedere ca parintii o pot da in judecata.
Se pot acorda daune morale in acest caz dar nu minorul le va plati ci parintele sau parintii.
Nu conteaza ca minorul nu ar avea discernamant ci faptul ca s-au produs prejudicii morale.
Prejudiciile morale trebuie dovedite in instanta.
Multumesc mult, ma ajuta mult aceste raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Este legal ca un elev sa fie obligat sa invete la scoala dupa o carte care nu e avizata de minister? ziarediverse ziarediverse E legal sa fi obligat sa inveti la scoala o limba straina ( franceza , engleza , germana ) dupa o carte care nu e avizata de minister , fara vreo traducere ... (vezi toată discuția)
Situație neplăcută într-un liceul economic Mares Florina Mares Florina Sunt mama a patru copii pe care iam crescut frumos cred eu dar cu ultimul se pare ca nu ma descurc asa bine .Va rog din suflet sa mă ajutati cu un sfat .Am ... (vezi toată discuția)
O chestiune legata de liceu maestrulvlad maestrulvlad In primul rand imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.In al doilea rand doresc sa va adresez o intrebare, poate unii dintre voi ma puteti ajuta.Am un ... (vezi toată discuția)