avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor inmormantare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor inmormantare

Buna ziua! Am un angajat a carui mama a decedat. Aceasta avea ajutor social de la primarie. Ea nu era trecuta ca si coasigurat al angajatului. Primaria a spus ca nu acorda ajutor de inmormantare. Eu, ca unitate, legal, ii pot acorda un ajutor de inmormantare. Specific faptul ca nu este stipulat nimic de acest gen in contractul de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 9 Iunie 2017
Ii puteti acorda un ajutor de inmormantare, chiar daca nu aveti prevazut asa ceva in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern.
II pot acorda ajutor de deces in cuantum de jumatate din castigul salarial mediu brut pe tara in cuantum de 1566 lei si se poate deduce din contributia de asigurari sociale de stat datorata de angajator in Declaratia 112?
Trebuie sa distingeti intre ajutorul de deces acordat in baza Legii 263/2010 si ajutorul de inmormantare acordat din fondurile proprii de catre angajator.
Ma interesa daca se poate in vreun fel, dar sa fie legal si deductibil prin declaratia 112.
Ajutor de deces acordat din fondurile proprii ale angajatorului sau suportat din CAS
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare Remus47 Remus47 Am avut un salariat care a decedat si familia imi cere ajutor de inmormantare , desi in contractul individual de munca nu era stipulat asa ceva. Casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces amorytza amorytza Buna ziua.Tatal meu a decedat (era asigurat),iar ajutorul de deces l am solicitat de la firma la care lucra,stiind ca sunt obligati prin lege.Acestia mi au ... (vezi toată discuția)
Ajutoare de deces conform ccm sau codul muncii mihaela_1968 mihaela_1968 La firma noastra se primeste ajutor de deces pentru membrii familiei numai pe baza unei declaratii data in fata notarului ca ai suportat cheltuielile de ... (vezi toată discuția)