avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea numelui
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea numelui

Buna ziua. As dori sa stiu daca dupa ce m-am casatorit si mi-am pastrat numele meu, as putea trece pe numele sotului. Mentionez , certificatul de casatorie este transcris. Suntem casatoriti in strainatate si am transcris actul in Romania la primarie. Ce acte as avea nevoie? E necesar si consimtamantul celuilalt sot?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:48, 16 Iunie 2017
Orice schimbare de nume se face pe cale administrativa . Depinde in ce tara sunteti si daca legea tarii respective va permite acest lucru.
Sunt in Romania acum. Eu am problema urmatoare: nu pot inregistra nasterea fetitei mele din cauza numelor diferite al meu si al sotului. Sotul meu va veni dar mai tarziu in tara.
Ce treaba au numele diferite? Sunt o gramada de cupluri care au nume diferite si pot inregistra copiii. Dvs puteti inregistra copilul la primarie ( daca este nou nascut ) pe numele tatalui daca aveti procura de la el pe numele dorit de dvs , daca el nu se afla in tara la momentul declararii copilului.
Ultima modificare: Duminică, 4 Iunie 2017
AlexandraDD, utilizator
Nu e adevarat. Am intrebat la primarie si nu se mai poate decat de catre ambii parinti. Sa schimbat ordonanta din aceasta cauza nu se poate. Au spus ca sunt primul caz de la schimbarea legii.
De aceea in Olanda sotul/partenerul poate merge la primarie in timpul sarcinii sa declare ca bebelusul care se va naste e al lui si isi asuma paternitatea. Pe cand in Romania?

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de nastere sonia.maria sonia.maria Ce demersuri trebuie facute de ofiterul de stare civila in cazul transcrierii unui certificat de nastere privind un copil care provine dintr-un parinte roman ... (vezi toată discuția)
Inregistrare acte in romania din spania sabina84 sabina84 O persoana nascuta in Romania s-a casatorit cu un cetatean tot roman in Spania si acolo au si divortat. La aceasta data ea a trimis in Romania Actul de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare nastere redsoftware redsoftware Luna viitoare trebuie sa nasc dar sotul nu va putea sa vina in tara sa declare copilul. Mentionez ca sotul este cetatean Iranian si casatoria noastra nu este ... (vezi toată discuția)