avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Patrimoniu initial
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Patrimoniu initial

Buna ziua.

Doresc sa depun patrimoniul initial pentru infiintarea unui ONG.
Stiu ca acesta poate fi constituit dintr-un salariu minim pe economie.
A aparut cumva un act normativ care a crescut salariul minim pe economie peste 600 lei?
La aceasta ora, mai este suficienta suma de 600 lei pentru constituirea patrimoniului initial?
Cel mai recent răspuns: kamira , utilizator 22:06, 14 Octombrie 2009
Pentru asociatie este indestulator 600 lei, in prezent, dar trebuiesc sa fie minim 3 asociati fondatori.
Pentru fundatie 100x600lei minim, dar poate fi si un singur fondator.
Multumesc pentru raspuns !

Patrimoniul initial este 600 ron per membru fondator , si are ca limita salariul minim pe economie ...fiecare membru fondator poate aduce ca si patrimoniu initial cat doreste , dar nu mai putin de 600 Ron
TamaraL a scris:

Patrimoniul initial este 600 ron per membru fondator , si are ca limita salariul minim pe economie ...fiecare membru fondator poate aduce ca si patrimoniu initial cat doreste , dar nu mai putin de 600 Ron

Buna seara
Doresc sa infiintez o asociatie si inca tot nu m-am lamurit cat ar trebui sa constituie patrimoniul initial. Am fost informata (la doua cabinete de avocatura ca patrimoniul este de 600Ron, indiferent cati asociati sunt). Aici, vad ca trebuie 600ron per membru fondator :stunned:
Noi suntem trei membri fondatori... deci, patrimoniul ar trebui sa fie 600 sau 1800ron?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
kamira, utilizator
600 Ron Patrimoniu initial , in cote parti egale pentru fiecare fondator..

Alte discuții în legătură

Infiintarea unei asociatii/fundatii marxxl marxxl Vreau alaturi de cativa prieteni sa constituim o organizatie prin care sa invatam copii sa cante la intrument, vocal, teatru, practic cursuri de arta. Sub ce ... (vezi toată discuția)
Ce tip de o.n.g. am nevoie? ADouaSansa ADouaSansa Buna ziua tuturor. :D Incerc a infiinta o organizatie non-guvernamentala pentru infiintarea unui nou centru de dezintoxicare (toxicodependenta droguri) ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu fundatie haribu haribu \"Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul ... (vezi toată discuția)