avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Student in practica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Student in practica

Buna ziua
va rog ma puteti ajuta
cum se procedeaza in cazul in care doresc ca si firma sa iau in practica un stundet de la facultatea de mecanica; este obligatoriu ca firma sa aiba contract cu Universitatea?
de ce este nevoie sa aduca studentul de la facultate?
si cum tb sa procedeze angajatorul cu acesta?
Cel mai recent răspuns: Daliborka , utilizator 14:51, 28 Iunie 2017
Legea 258/2007
art.4
(1) Practica elevilor şi studenţilor se organizează şi se desfăşoară pe baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei convenţii, după caz, încheiată între organizator şi partenerul de practică.
...

[ link extern ]
multumesc
si cat timp tb sa efectueze un student practica, 1 luna/2 luni?
si ce documente trebuiie sa semneze la angajator ca sa fie conform legii?
1. Activitatea de practică se poate desfăşura cu program săptămânal sau cumulat, la sfârşit de semestru sau de an de studii, în conformitate cu planul de învăţământ. (art.5)

Practica se desfăşoară pe baza unei/unui programe analitice/portofoliu de practică, întocmită/întocmit de instituţia de învăţământ a practicantului.(art.6)

2. art.21
Pe perioada de practică, partenerul de practică îl poate angaja pe practicant, conform legislaţiei în vigoare, pe baza unui contract de muncă pe durată determinată, prin negocierea remuneraţiei.

art.18
Practicanţii au obligaţia să respecte regulamentul de ordine interioară al partenerului de practică şi normele de protecţie a muncii şi de apărare împotriva incendiilor, specifice activităţii desfăşurate.

In speta, practicantul va trebui sa ia la cunsotinta de prevederile Reg.Intern si sa i se faca instructajul s.s.sm.
adica sunt obligata sa il angajaez cu contrst de munca part time ?ca nu am prea inteles
Nu scrie in lege ca aveti o astfel de obligatie ...el va desfasura practica in baza unui contract de colaborare sau a unei convenţii, după caz, încheiată între organizator şi partenerul de practică.

Alte discuții în legătură

Perioada de practica studenti ORIONIMPEX ORIONIMPEX Ma intereseaza ce documente trebuie sa am la firma in cazul in care am un student aflat in perioada de practica ,are adeverinta de la facultate in acest ... (vezi toată discuția)
Practica Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua Ce document trebuie sa stea la baza relatieri dintre o persoana juridica si o persoana fizica aflata in practica? In cazul unui control ITM cum se ... (vezi toată discuția)
Practica de specialitate a studentilor Alexha Alexha vreau si eu sa ma lamuresc in legatura cu practica de specialitate a studentilor de la facultatile de drept....daca cineva imi poate spune exact care este ... (vezi toată discuția)