avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legea salarizarii nr.153/2017
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legea salarizarii nr.153/2017

Buna ziua. Cum se vor calcula salariile functionarilor publice si ale personalului contractual de la 1 iulie? Am vazut ca salariile vor fi stabilite de consiliul local. Care este baza de la care se va porni ? Ii rog pe cei din administratia publica locala sa isi spuna parerea. Tind sa cred ca se va crea un haos in primarii.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:45, 17 Iulie 2017
Care persoana de la " resurse umane" este in masura sa spuna ceva in favoarea funcționarului. Daca aveti un raspuns, indiferent de el, dati-l mai departe....spre dezbatere.
Salariul de baza e una si venitul salarial e alta, cel putin asta inteleg eu din art. 7; la salariul de baza se pot aplica sporuri ( doar cele prevazute de lege ), iar venitul salarial ( adica salariul de baza + sporuri+prime+ alte drepturi etc ) nu trebuie sa depaseasca indemnizatia viceprimarului . Gresesc ? Cine va impiedica sa va stabiliti salariul de baza actual cuprinzand toate elementele/sumele de care ati beneficiat pana acum, de ex ptr sporul de dispozitiv ?
Nu greșiți din păcate...Cel puțin și eu asta am înțeles. Legea spune că nivelul veniturilor salariale nu pot depăși indemnizația viceprimarului. Ori, aici se includ nu numai salariul de bază corespunzător funcției, gradației etc și sporurile, ci și primele, premiile etc. Deci mă tem că include până și tichetele de vacanță. Dacă se vor da vreodată.
Dar in cazul membrilor echipei de implementare al unui proiect finantat din fonduri europene cum se procedeaza? Pentru ca nici in ghidul de finantare si nici in contractul de finantare nu se mentioneaza nimic de echipa de implementare. In lege scrie ca salarizarea se va face din cheltuielile eligibile ale proiectului. Dar daca in contractul de finantare nu este nici un art. in legatura cu echipa cum e de facut?
Sa fim seriosi. Acum o sa stam in fiecare luna sa nu-l intreaca nimeni pe onor viceprimar? Sporul de 75% la achizitii, pe proiecte nu se va mai acorda? Nici sporul de dispozitiv? Nici cel de registru electoral?Atunci ce sporuri se pot acorda, daca aia nu, ailalta nu? Ce haos era inainte, dar acum...O sa-si caute functionarii primarie, sa dea bir cu fugitii unde se plateste mai bine, ca se vede treaba unii primari sunt tare zgarciti in stabilirea salariului decent. Mare bataie de joc la adresa oamenilor. De parca unii trebuie sa manance cu 10 guri si altii deloc. Institutiile statului privatizate.
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2017
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire salariu administratie publica locala-01.07.2017 conform l 153/2017 alexandru andra alexandru andra Buna ziua. Are cineva idee cum se stabilesc noile salarii din administratia publica locala incepand cu 01.07.2017. As vrea sa fie o discutie sa vedem mai ... (vezi toată discuția)
Spor aep functionari publici angela29 angela29 se mai acorda sporul AEP la functionarii publici din primarii, dupa noua lege a salarizarii? s-a abrogat sau nu legea care il acorda? multumesc! (vezi toată discuția)
Salariu bugetari februarie simmonac simmonac Bună seara, Care ar trebui să fie salariul unui referent superior, gradația 5, începând cu 01.02.2017, in urmăroarea situație: salariu încadrare 958, ... (vezi toată discuția)