avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legea salarizarii nr.153/2017
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legea salarizarii nr.153/2017

Buna ziua. Cum se vor calcula salariile functionarilor publice si ale personalului contractual de la 1 iulie? Am vazut ca salariile vor fi stabilite de consiliul local. Care este baza de la care se va porni ? Ii rog pe cei din administratia publica locala sa isi spuna parerea. Tind sa cred ca se va crea un haos in primarii.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:45, 17 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deja este haos.
Asa cum a spus si d-na ministru, limitele sunt salariul minim pe economie si indemnizatia viceprimarului localitatii respective (sau nivelul stabilit pentru functia respectiva pentru anul 2022, daca este mai mic decat indemnizatia vicelui).
Totusi, citind legea, inclin sa cred ca pentru perioada iulie-decembrie se va face doar o reincadrare cu pastrarea salariului aferent lunii iunie, urmand ca abia de la 01.01.2018 sa avem hotarari de consiliu, negocieri si alte minuni.
In cazul persoanelor responsabile cu Registrul electoral, cele 5 clase de salarizare ce se acordau in acest caz cum se calculeaza?
Dupa mine, Legea e destul de clara, ptr cei din administratia pbl. locala nu exista grile dar exista un minim si maxim(indemnizatia vicepresedintelui) potrivit art.11 lit.a din lege. Consiliile(locale,jud.) vor stabilii grila cu aprobarea primariilor sau presedintiilor de cja-uri in urma negocierii(obligatorii) cu sindicatele. Salariile odata negociate si grilele stabilite vor fi facute reincadrarile pe noile functii potrivit nomenclatorului din lege. Salariile ar trebui sa intre in plata incepand cu luna august(inclusiv ptr luna iulie), UAT-urile nu intra sub incidenta art.38 2(lit.a), acestea fiind exceptate prin prevederile lit.b de la acelasi articol.
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2017
adin67, utilizator
In concluzie un sef de serviciu poate avea salariul viceprimarului? La fel si un director?Cum se vor face incadrarile noi, daca termenul era stabilit 2022?
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2017
Justitiarul711, utilizator

Alte discuții în legătură

Stabilire salariu administratie publica locala-01.07.2017 conform l 153/2017 alexandru andra alexandru andra Buna ziua. Are cineva idee cum se stabilesc noile salarii din administratia publica locala incepand cu 01.07.2017. As vrea sa fie o discutie sa vedem mai ... (vezi toată discuția)
Spor aep functionari publici angela29 angela29 se mai acorda sporul AEP la functionarii publici din primarii, dupa noua lege a salarizarii? s-a abrogat sau nu legea care il acorda? multumesc! (vezi toată discuția)
Salariu bugetari februarie simmonac simmonac Bună seara, Care ar trebui să fie salariul unui referent superior, gradația 5, începând cu 01.02.2017, in urmăroarea situație: salariu încadrare 958, ... (vezi toată discuția)