avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... stabilire salariu administratie publica ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

stabilire salariu administratie publica locala-01.07.2017 conform L 153/2017

Buna ziua.
Are cineva idee cum se stabilesc noile salarii din administratia publica locala incepand cu 01.07.2017.
As vrea sa fie o discutie sa vedem mai multe puncte de vedere.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:35, 17 Iulie 2017
Primarul propune salariul(se presupune ca pentru stabilire se sfatuieste cu sefii de serviciu si sindicat), dupa care supune spre aprobare salariul, Consiliului Local. Apoi, la sfarsitul anului vor constata ca nu mai sunt bani de salarii. Importanta este grila, care lipseste taman pentru a lasa la latitudinea primarilor acest lucru. Daca primarul vrea, in functie de cum s-a purtat functionarul, ii da la fel ca si colegului, daca nu...asta e. O cacealma.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa va spun ce o sa propun eu in institutia unde lucrez: In primul rand, va trebui facuta reincadrarea salariala incepand cu 01.07.2017, insa in cuantumul avut de fiecare salariat la nivelul lunii iunie 2017 (legea spune clar ca pentru perioada iunie-decembrie 2017 se mentin in plata drepturile salariale aferente lunii iunie)... sau asta inteleg eu.
Apoi, pentru perioada de dupa 1 ianurie 2018, o sa facem o negociere intre primar si reprezentantii salariatilor pentru stabilirea salariilor de baza pentru fiecare functie in parte (nu stiu inca pe ce criterii...#-o) intre urmatoarele limite: salariul minim pe economie si indemnizatia viceprimarului (fara a depasi nivelul stabilit pentru functia respectiva pentru anul 2022, chiar daca asta inseamna sa nu-i mai dau nimic angajatului 5 ani de acum incolo). Apoi, cu salariile rezultate din negociere o sa merg in Consiliul local sa le aprobe desi nu are o asemenea atributie stabilita prin legea organica 215/2001, superioara ca forta juridica legii ordinare a salarizarii... si, probabil, n-o sa semnez de legalitate hotararea respectiva.
Poate in al 12-lea ceas vor da si niste norme de aplicare, ceva, sa ne lumineze, pentru ca eu, sincer, nu-i vad nici capul si nici coada...
Dupa mine Legea e destul de clara, ptr cei din administratia pbl. locala nu exista grile dar exista un minim si maxim(indemnizatia vicepresedintelui) potrivit art.11 lit.a din lege. Consiliile(locale,jud.) vor stabilii grila cu aprobarea primariilor sau presedintiilor de cja-uri in urma negocierii(obligatorii) cu sindicatele. Salariile odata negociate si grilele stabilite vor fi facute reincadrarile pe noile functii potrivit nomenclatorului din lege. Salariile ar trebui sa intre in plata incepand cu luna august(inclusiv ptr luna iulie), UAT-urile nu intra sub incidenta art.38 2(lit.a), acestea fiind exceptate prin prevederile lit.b de la acelasi articol.
D-na Kyandra tot respectul:vishenka:Ar fi bine daca toti ar gandi ca dvs., in sensul de a acorda inca de pe acum un salariu decent functionarului, pentru ca in 2022 sa nu mai fie nevoie de nimic. Din pacate in practica lucrurile nu vor fi deloc asa.
Intrebarea este, acolo unde functionarii nu fac parte din sindicate se pot reprezenta singuri la negociere sau este necesar sa se adune si ei in grupuri si sa-si delege un reprezentant? Mai pe sleau eu, functionarul particip la stabilirea salariului sau voi fi judecat in lipsa?
Am o curiozitate, odata fixate grilele de salarizare la nivel de institutie vor fi aplicate unitar tuturor salariatilor UAT, sau se va trece la o impartire nominala?Inspector superior 1 salariul minim/inspector superior 1 salariul viceprimarului?

Alte discuții în legătură

Legea salarizarii nr.153/2017 cristina muntean cristina muntean Buna ziua. Cum se vor calcula salariile functionarilor publice si ale personalului contractual de la 1 iulie? Am vazut ca salariile vor fi stabilite de ... (vezi toată discuția)
Salarizare romica boss romica boss dupa noua lege a salarizarii,un secretat de primarie poate avea salariul mai mare ca al viceprimarului. (vezi toată discuția)
De la ce dată se va aplica art.23 din legea nr.153 /2017 ? oanaportar oanaportar Bună seara ! Vă rugăm frumos să ne lămuriți cu privire la următoarea situație: - dacă în cazul de față a fost publicat - - în Monitorul ... (vezi toată discuția)