Am depus o oferta de participare la o licitatie in vederea achizitionarii unei locuinte. La data la care urma sa se tina licitatia am fost informat de executor ca exista o cerere de suspendare a executarii silite imobiliare depuse de avocatul bancii. Ce presupune acest lucru? Nu mai pot achizitiona bunul la suma dorita? Trebuie sa astept 30 de zile? Care este procedura de achizitionare prin licitatie daca s-a depus aceasta cerere de catre banca?
Multumesc! Dar nu inteleg de ce au facut cererea de suspendare cei de la recuperari? Ce se urmareste? Cine judeca cererea de suspendare? Pentru ce au scos bunul la licitatie la executorul judecatoresc, daca acum se depune cerere de suspendare a executarii? Cine castiga in acest caz? Si eu cat trebuie sa astept pentru a putea licita?
Probabil ca s-a platit datoria sau o mare parte din ea sau s-a ajuns la o intelegere de s-a cerut suspendarea. Cerere de suspendare se judeca de instanta (judecatorie sau tribunal).Problema e ca executorul poate scoate la licitatie un imobil inainte de a se judeca toate caile de atac. Probabil ca exista si o contestatie la executare si pana nu se judeca si aceea probabil ca nu se reia licitatia.In cazul in care instanta admite contestatia va anula executarea silita implicit licitatia de vanzare. Mai multe puteti afla de la executor.
Da. Daca ne-ar spune executorul ceva. Dar nu ne spune nimic. Face pe interesantul spunandu-ne ca o sa fie bine, ca pana la sfarsitul lunii se organizeaza o alta licitatie, etc. Am depus banii pentru licitatie, cei10% din 75%(suma care este valoarea de licitatie) dupa care in ziua licitatiei, inainte cu 15 minute de ora stabilita executorul ne arata cererea de suspendare. Cum se poate asa ceva? Eu acum cat sa astept? Intre timp mai afla si altii. Nu a achitat nimeni datoria, din contra datoria respectivilor proprietari creste ca au contractat imprumuturi de la mai multe banci si nu le-au achitat. Ca procedura este asta? Cand voi avea posibilitatea sa achizitionez casa? Cate piedici imi mai pot fi puse de executor? Daca a mai trecut cineva prin asa ceva poate imi spune ce proceduri sunt astea?
Daca intr-adevar cei de la recuperari au cerut suspendarea si instanta a aprobat, slabe sanse sa se mai reia .Mai bine cereti avansul inapoi ca poate dura luni de zile sau ani fara sa aveti certitudinea ca se va relua licitatia vreodata.