avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere moștenire

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema :
Mostenire de la parinti nedezbatuta de foarte multi ani .
(Proprietatea este atestata doar de testamentul bunicii si actul de proprietate al acesteia , deci nici parintii nu au facut dezbaterea )
In testament sunt trecuti cei 2 fii ai bunicii , tatal mei si fratele acestuia .
Tatal meu a trait in acea casa ,unde ne-am nascut si am crescut noi copiii lui ( 3 fete ) Parintii mei i-au dat fratelui tatalui meu o suma de bani ceruta de acesta( el traind in alt oras ) . din pacate acesta a decedat tanar si nu a avut urmasi .Ulterior dupa moartea sa, parintii mei i-au dat sotiei lui bani insa pe chitanta de mana .Nu s-a mers la nici un notar deoarece fratele nu a avut urmasi iar cumnata lor pretindea ca nu are rost deoarece alti urmasi nu sunt .
Dupa moartea parintilor nostri , am fost instiintati de o persoana pe care nu o cunoastem ca ea este mostenitoare la 1/2 din proprietatea parintilor nostri in baza unui testament pe care i l-a lasat sotia fratelui tatalui nostru, cumnata , care dupa moartea sotului ei (fratele tatalui nostru ) in urma unui concubinaj a crescut o fata (fiica concubinului ) , si ulterior pe fiica acesteia careia i-a lasat prin testament partea din mostenirea parintilor nostri .
Va rod sa -mi raspundeti la 2 intrebari , macar sa ma dezmeticesc putin.
1.Aceasta persoana are intr-adevar drept de proprietate 1/2 din mostenire (desi nu a fost si nu stie nici unde este proprietatea )
2.In situatia in care aceasta persoana spune ca ar renunta la acest drept , ce ar trebui sa ne semneze la un notar acesta persoana ,sau cum ar trebui sa procedam in asa fel incat sa avem costuri minime .
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:59, 26 Iulie 2017
Bună ziua,

Mergeți la un notar. Acea persoană nu are cum să aibă jumătate din moștenirea părinților dvs, pt că nici cumnata nu avea acest drept. Dna respectivă ar fi trebuit întâi să aibă un drept de moștenire de la cea care i-a lăsat moștenirea, și apoi ar fi trebuit să accepte expres sau tacit moștenirea, ceea ce nu rezultă din ce ziceți dvs că ar fi făcut. Doar un notar vă va lămuri care erau persoanele cu drept de moștenire și care au și acceptat tacit moștenirea. Moștenirea va trebui făcută de la început, adică de la bunici până în prezent. Din nou, un notar vă va lămuri dacă acea posibilă moștenitoare trebuie să vă dea ceva sau nu ca să faceți moștenirea, în funcție de calitatea ei de moștenitoare sau nu.

Succes,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi pare rau sa va informez, dar e cam greu spre imposibil sa dezbateti atatea succesiuni la costuri minime. Sunt mult ani, multe acte facute de mana si lasate asa...
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunica. Personal, nu prea vad ratiunea acelui testament din moment ce bunica a avut 2 fii, care oricum mosteneau.
Apoi, trebuie dezbatuta succesiunea unchiului dvs., mostenitorii fiind sotia supravietuitoare (1/2) si tatal dvs(1/2).
Acum, sotia unchiului dvs poate lasa un testament, numai ca legatarul (cel in favoarea caruia a fost intocmit testamentul) nu il poate valorifica, atat timp cat succesiunea unchiului nu a fost dezbatuta. Testamentul in sine nu este act de proprietate.
Matusa nu poate transmite prin testament 1/2 din casa parintilor dvs, pentru ca nu este proprietara pe atat Si mai mult, nu detine acte de proprietate.
Cel mult poate face un testament pentru cota de 1/2, pe care o va mosteni din jumatatea sotului (unchiul dvs). Raportat la intreaga masa succesorala, inseamna 1/4.
Multumesc mult .As indrazni sa va pun si urmatoarea intrebare legata de dezbaterea mostenirii.Daca fratele tatalui meu cat si sotia acestuia au decedat , dezbaterea mostenirii de la bunici mai ia in calcul acel testament prin care sotia unchiului (decedata si ea) a memtionat ca lasa mostenire partea ei de 1/2 (?) din ce nu se dezbatuse ??
Multumesc mult !
Sotia unchiului dvs, nu poate lasa prin testament ceva ce nu are.
Si sotia are - numai daca se dezbate succesiunea dupa bunica si apoi dupa unchiul.

Alte discuții în legătură

Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii. ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Mostenire unchi raluca-e raluca-e Unchiul meu din partea mamei a decedat , iar sotia dansului ( matusa mea) a decedat la interval de 2 saptamani. Unchiul si matusa nu au avut copii, iar matusa ... (vezi toată discuția)