avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamatie procuratura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamatie procuratura

Familia , impreuna cu medicul de familie si medicul de la expertiza medicala mi-au "fabricat " o boala psihica,pe baza careia sa ma pensioneze.Astfel in februarie mi-au extras primul concediu medical de la medicul psihiatru.Mentionez ca am fost la acel medic ultima data in august 2016.Apoi au cerut referat pentru medicul de la expertiza medicala {in care scria un diagnostic pentru care te poti pensiona }pentru prelungirea concediului peste 90 de zile.La sfirsitul lunii aprilie am fost si eu la expertiza medicala si din discutia sorei mele cu doctorul mi-am dat seama ca vor pensionarea.Nu stiu daca concediul era pentru luna aprilie sau pentru luna mai.Am fost si la medicul psihiatru,pentru prelungirea concediului medical.De la medicul psihiatru sora mea a cerut o hirtie pentru SMURD.In luna mai au mai extras un concediu medical tot cu avizul medicului de la expertiza medicala.Cind am aflat, am fost la medic psihiatru sa-i cer explicatii ptr concediul emis, am spus ca ma simt bine si ca nu am nevoie de concediu, a spus ca el nu vede asa.Am spus ca fac reclamatie la politie a zis ca pot sa ma duc ca nu ma crede nimeni.Pe 19 iunie am fost la angajator,mi-au confirmat ca sunt in concediu medical, am spus ca eu nu am cerut concediu.Pentru a putea sa-mi desfaca contractul de munca incepind cu 2 iunie am semnat o cerere de concediu fara plata pe perioada 2- 19 iunie.Am inteles ca concediul a fost anulat de catre sora mea.Nu am nici o copie a concediului medical.Cum dovedesc ca doctorul psihiatru cit si medicul de la expertiza medicala au emis documente cu inscrisuri false ,fara sa ma consulte?Poate cineva sa verifice lipsa retetei care ar fi trebuit sa mi-o dea odata cu consulatia si concediu medical si unde ar trebui sa fie?Pe cardul de sanatate?Descrierea faptei penale o incep cu primul concediu emis in februarie?Sau doar cu ultimul concediu care l-au extras fara ca eu sa stiu?
Cel mai recent răspuns: DANIELA1915 , utilizator 19:20, 12 August 2017
Din ce stiu eu, era nevoie de cardul de sanatate pentru a fi trecuta in registrul de consultatii la medicul respectiv,la fel si in cazul eliberarii retetei sau a certificatului medical. Daca altcineva s-a folosit de cardul dvs, cunoscand parola acestuia, va trebui dovedit ca folosirea acestuia s-a facut de altcineva, fara stirea sau aprobarea dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca angajatorul dvs. considera ca sunteti bolnava psihic nu avea dreptul sa concedieze un om bolnav, ci trebuia sa parcurga procedurile legale pentru a face acest lucru. "Inscrisuri false" are un sens juridic precis, nu merge pe povestit povesti ca vi se pare ca asa ar fi.

Oricine poate face plangere penala, dar nu e recomandat sa o faceti oricum, ca puteti avea de suferit daca o faceti anapoda. Angajati un avocat sa se ocupe de chestiune, iar daca nu-l puteti plati, mai bine renuntati la plangere.
tgeorgescu a scris:

Daca angajatorul dvs. considera ca sunteti bolnava psihic nu avea dreptul sa concedieze un om bolnav, ci trebuia sa parcurga procedurile legale pentru a face acest lucru. "Inscrisuri false" are un sens juridic precis, nu merge pe povestit povesti ca vi se pare ca asa ar fi.

Oricine poate face plangere penala, dar nu e recomandat sa o faceti oricum, ca puteti avea de suferit daca o faceti anapoda. Angajati un avocat sa se ocupe de chestiune, iar daca nu-l puteti plati, mai bine renuntati la plangere.

Nu m-a concediat!Eu mi-am depus demisia pentru ca am anuntat angajatorul ca nu mai vin la servici si au aparut concedii medicale la angajator!Stiu ca la o plingere penala nu trebuie sa incadrez eu fapta penala.Eu spun ce s-a intimplat.Cine a facut si depun concediile medicale pe care le-am luat de la angajator in care se vede ca nu au fost acordate cu respectarea normelor legale, ca nu eu, beneficiarul le-am solicitat pentru ca nu eu le-am primit...
Din ce relatați dvs, eu trag concluzia că deja sunteți pusă sub interdicție judiciară.
Când deja altcineva hotărăște în locul dvs, vă bagă concedii medicale în vederea pensionării..., lucrul e clar.
Rețeta medicală o poate scoate de la farmacie oricine din familie ca împuternicit doar cu buletinul, nu e nevoie de cardul de sănătate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A intrebat si despre asta pe forum, raspunsul e: e o diferenta intre interdictie si curatela. Interdictia nu se poate face in absenta persoanei vizate, iar in ce priveste curatela nici macar nu e nevoie sa aiba vreo boala, e suficient ca e plecata din tara si nu-si mai poate apara interesele proprii (sau ale familiei) din Romania.

Pentru curatela ce-l intereseaza pe judecator e: e plecata din tara, n-a imputernicit pe cineva sa-i apere interesele din Romania si nu s-a prezentat la proces.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2017
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Solicit ajutor urgent! DANIELA1915 DANIELA1915 Incepind cu anul 2015 familia mea sub organizarea altor persoane au rolul de a bolnava psihic atit in acte cit si in fata societatii.In acest sens m-au ... (vezi toată discuția)
Diagnostic de boala psihica pus gresit si expertiza medico-legala cu verdict discernamant diminuat, cum scap de efectele lor juridice Future Future Am o bunica a carei interes e sa profite de mine pentru a lua bani de la stat. Sunt in stare de soc sa aflu ce a fost in stare sa faca fara stirea mea si am ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie mgGermany mgGermany Buna ziua. Sunt cetatean german, locuiesc cu familia in Germania. Mama (78 ani) traieste singura in Romania, este bolanva si numai are discernamant. As vrea ... (vezi toată discuția)