avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru la instanta de contencios
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru la instanta de contencios

Buna ziua,

Instanta de judecata dupa depunerea unei actiuni de restituire a timbrului de mediu, comunica reclamantului o adresa prin care ii solicita sa achite o taxa judiciara in cuantum de 164 lei in termen de 10 zile de la primirea adresei sub sanctiunea anularii cererii ca netimbrata.

Precizez ca actiunea a fost depusa cu dovada in original a platii taxei judiciare de timbru in cuantum de 50 de lei conform art. 16 lit. a din OUG 13/2013 fiind vorba despre recunoasterea unui drept pretins.

Ce se poate face in aceasta situatie?

Multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
Sigur nu e OUG 80/2013?
De ce nu putea fi vorba si despre anularea actului administrativ prin care vi s-a impus taxa de timbru?
Daca va apucati sa cititi OUG 80/2013, cititi si
Art. 31
(1) Determinarea cuantumului taxelor judiciare de timbru pentru actiunile si cererile introduse la instantele judecatoresti se face de catre instanta de judecata.
si
Art. 39
(1) impotriva modului de stabilire a taxei judiciare de timbru, reclamantul poate face cerere de reexaminare, la aceeasi instanta, in termen de 3 zile de la data comunicarii taxei datorate. Cererea de reexaminare este scutita de la plata taxei judiciare de timbru
este vorba despre recunoasterea unui drept pe care reclamantul il pretinde si paratul (in speta ANAF-ul nu i-l recunoaste in mod nejustificat) pentru care taxa este de 50 lei....la fel am timbrat si la alte instante dar nu mi s a solicitat acest lucru.....

Multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
Si care ar fi dreptul pretins, acela de a vi se restitui taxa de timbru, nu? Si pe urma deschideti alta actiune pt realizarea dreptului? S-ar parea ca e o actiune inadmisibila de actiune in constatare, atata vreme cat dreptul poate fi realizat (restituire taxa timbru de mediu) si cred ca judecatorii au apreciat mai bine ca dvs.

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru si evaluare ContSters337354 ContSters337354 am depus o cerere am evaluat si am timbrat la valoarea obiectului acererii dupa aprecierea mea 1. nu inteleg cum se poate anula o cerere in procedura de ... (vezi toată discuția)