avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent pt crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent pt crestere copil

Sunt angajata din 31 August 2016 ca asistent personal pentru sotul meu incadrat in grad grav de handicap.
In data de 03 Ianuarie 2017 am nascut un copil.

Intrebare:

Pot beneficia de vreun stimulent de crestere copil tinandu-se cont de faptul ca vreau sa primesc in continuare si salariul de asistent personal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:55, 14 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti beneficia de stimulentul de insertie .
Si de cand pot beneficia de acest stimulent de insertie daca eu sunt angajata din 31 August 2016?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inainte de 31 august ce statut ati avut?
Am fost casnica inainte de 31 August
In aceste conditii , nu indepliniti cerintele prevazute de lege pentru a beneficia de drepturile prevazute de OUG 111/2010, indemnizatie sau stimulent.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
----

art.7
(1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserție în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizației stabilit la art. 2 alin. (2).
----

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie mirelasan mirelasan Buna ziua.Sunt in concediu de crestere copil, pentru un an.Copilul implineste un an la 1 august.Cand trebuie sa ma intorc la serviciu, pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie calinrazvan calinrazvan ..buna seara asi dori sa ma ajutati si pe mine in legatura cu problema mea am benificiat de stimulant de insertie timp de 2 ani de zile mai precis pina in ... (vezi toată discuția)
S-a modificat legea acordarii stimulentului de insertie? Claudiacristina Claudiacristina Buna ziua, am si eu o intrebare legata de stimulentul de insertie acordat de stat, daca poate cineva sa imi raspunda. Am auzit ca se acorda un stimuent de 600 ... (vezi toată discuția)