avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tulburarea folosintei locuintei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tulburarea folosintei locuintei

Salutare! Daca o persoana asculta muzica la un nivel ridicat, in mod repetat, intre orele 08 - 22, deranjand un singur vecin, este autor al infractiunii de "tulburarea folosintei locuintei"? (Locuieste la parter, sub el nu are apartament, in stanga hol, in fata hol, in dreapta are un vecin care nu aude muzica, nelocuind in camera cu perete comun, astfel ca singurul vecin deranjat e cel de deasupra.)
Intervalul orar precizat ii da dreptul sa faca ce vrea?
Cel mai recent răspuns: zatara , utilizator 21:07, 2 Octombrie 2009
Nu este infractiune, insa in acest interval orar intr-adevar, legea impune sa nu fie tulburata linistea locatarilor. incalcarea acestei prevederi constituie contraventie.
Ceea ce se intampla nu este infractiune, insa daca intradevar muzica deranjeaza pe vecin si se dovedeste ca acel locatar asculta muzica destul de tare , acesta poate sa fie sanctionat contraventional.
Tema propusa de actre dvs ,este una la care s-a raspuns deja,astfel incat daca doriti sa aflati opiniile ,eventual caile de contracarat aceste manifestari, intrati pe www.avocatnet.ro
Cum au precizat in mod corect colegele mele...puteti fi sanctionat contraventional - poate totusi lasati muzica putin mai incet! B-)
Exista riscul ca in eventualitatea repetarii situatiei sa se aplice sanctiunile prevazute de L nr 61/1991

Alte discuții în legătură

Vreau sa ascult muzica si am un vecin care abia asteapta sa sune la politie ClaudiuAlexandru ClaudiuAlexandru Ce este de facut? In ce interval orar sau in ce conditii pot asculta muzica la un volum mai ridicat, dar sa nu pot lua amenda daca vine un echipaj de politie ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice - muzica la intensitate foarte mare Ctin2015 Ctin2015 In conformitate cu legea cu privire la tulburarea linistii publice - republicata in 2014 , inteleg ca acum legea este mult mai blanda - cu privire la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. imi poate explica cineva legea linistii publice, va ... CosminLrp CosminLrp Buna ziua. Imi poate explica cineva legea linistii publice, va rog? Am un vecin care asculta muzica ceva mai tare si e destul de deranjant. Vreau sa vad ce e ... (vezi toată discuția)