avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Rezidenta Romania/UE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Rezidenta Romania/UE

Buna ziua,
As dori putin ajutor cu detalii legate de rezidenta prin casatorie.
Anul trecut m-am casatorit in Trinidad & Tobago cu o persoana din aceasta tara. As dori sa ne mutam in Europa dar doresc mai multe informatii daca este posibil.
Am gasit lista cu documentele necesare pentru a aplica dar as vrea sa stiu daca odata ce cartea de rezidenta este eliberata ii va fii mai usor sotiei mele sa calatoreasca in Uniunea Europeana sau cartea de rezidenta nu face mare diferenta ? Planul este de a ne reloca intr-o alta tara din UE insa nu stiu daca ar fii mai bine intai sa aplicam pentru rezidenta in Romania si dupa eliberarea ei sa ne mutam. Va fii mai usor sa ma insoteasca in UE odata ce detine cartea de rezidenta din Romania?

Si aproximativ la cat timp dupa ce depunem actele de rezidenta se va elibera cartea de rezidenta?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat- inregistrare in ro a casatoriei amobi amobi m-am casatorit in urma cu 8 ani in strainatate cu un cetatean strain.pana in prezent nu am inregistrat casatoria la oficiul starii civile,nestiind ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Un albanez care a obtinut rezidenta romana poate sa mearga in ue? 88ana 88ana Sunt casatorita cu un cetatean albanez si am optat pentru rezidenta pe teritoriul Romaniei. Dupa obtinerea rezidentei putem merge in Italia fara viza? dar in ... (vezi toată discuția)
Pasaport romanesc pentru cetatean marocan alinaben alinaben Buna. Locuiesc in Belgia si o sa ma casatoresc cu un cetatean marocan la primaria belgiana. As dori sa stiu daca in urma casatoriei sotul marocan o sa obtina ... (vezi toată discuția)