avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Confirmare la urmărirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Confirmare la urmărirea penala

În data de 18.08.2017 am primit comunicare de la judecătorie cu dispunere și în care scria că trebuie să achit cheltuielile de judecata, le-am achitat și am dus chitanța la judecătorie pentru renunțare la urmărirea penală.
După care în 23.08.2017 mi-a fost emisă și o citație în care îmi spune ca sunt chemat în judecată la data de 20.10.2017.
Întrebarea mea este următoarea:mai trebuie să mă prezint?, adică dacă deja am primit ordonanță de renunțare la urmărirea penală cazul nu s-a încheiat?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordonanţa prin care s-a dispus renunţarea la urmărirea penală, se comunica în copie, după caz, persoanei care a făcut sesizarea, părţilor, suspectului, persoanei vătămate şi altor persoane interesate şi se transmite, spre confirmare, în termen de 10 zile de la data la care a fost emisă, judecătorului de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă. Judecătorul de cameră preliminară stabileşte termenul de soluţionare şi dispune citarea.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ordonanţa prin care s-a dispus renunţarea la urmărirea penală, se comunica în copie, după caz, persoanei care a făcut sesizarea, părţilor, suspectului, persoanei vătămate şi altor persoane interesate şi se transmite, spre confirmare, în termen de 10 zile de la data la care a fost emisă, judecătorului de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă. Judecătorul de cameră preliminară stabileşte termenul de soluţionare şi dispune citarea.

deci atunci trebuie să mă prezint în data de 20.10.2017 la judecătorie?
Având în vedere că scrie în ordonanță renunțare la urmărirea penală de către procuror
Ultima modificare: Miercuri, 30 August 2017
Marianph28, utilizator
Sau este posibil să mă fi chemat la judecătorie din nou pentru că mie polițistul care mi-a luat declarația mi-a spus că e o să fie renunțare la urmărirea penală cu amenda administrativă, eu am plătit până acum cheltuielile de judecata, oare va mai fi și amendă administrativă? Fapta mea este că am circulat fără permis, acum în momentul de față am permis nu mai e posibil să mi-l suspende, nu?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi indicat sa va prezentati si sa va aparati, daca judecătorul respinge cererea de confirmare a soluţiei de renunţare la urmărirea penală, o nouă renunţare nu mai poate fi dispusă, indiferent de motivul invocat si cel mai probabil veti fi trimis in judecata.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ar fi indicat sa va prezentati si sa va aparati, daca judecătorul respinge cererea de confirmare a soluţiei de renunţare la urmărirea penală, o nouă renunţare nu mai poate fi dispusă, indiferent de motivul invocat si cel mai probabil veti fi trimis in judecata.

Deci trebuie să îmi iau un avocat să înțeleg? Dar nu procurorul a decis deja asta? Adică dacă mi s-a comunicat că e renunțare la urmărirea penală..?

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket Anamariacatalina Anamariacatalina Am fost chemată la judecătorie printr o citație in care scria renunțare urmărire penală, am furat dintr-un supermarket niște alimente, am confirmat la ... (vezi toată discuția)
Confirmare renuntate urmărire penala Dsniel Dsniel La ce se referă confirmare urmarire penala (art.318 alin.12 NCPP) ? Ma poate ajuta cineva cu vreun răspuns? (vezi toată discuția)
Adresa procuror pentru renuntare la urmarirea penala Ancaaa1 Ancaaa1 Buna seara! In urma unei adrese primita de la procuror prin care se mentioneaza ca s-a dispus renuntarea la urmarirea penala, stiu ca trebuie inaintata ... (vezi toată discuția)