ana-cer a scris:
Conform codului fiscal, atat bonusul cat si ajutorul de casatorie reprezinta venituri salariale care intra in baza de calcul a contributiei pentru concedii si indemnizatii.
Codul fiscal:
ART. 195 - Baza de calcul al contribuției pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate
(1) Pentru persoanele prevăzute la art. 192 lit. a) baza lunară de calcul al contribuției pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate o reprezintă suma câștigurilor brute realizate din salarii și venituri asimilate salariilor, în țară și în străinătate, cu respectarea prevederilor legislației europene aplicabile în domeniul securității sociale, precum și a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte, care include:
a) veniturile din salarii, în bani și/sau în natură, obținute în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui statut special prevăzut de lege; ...
ART. 76 - Definirea veniturilor din salarii și asimilate salariilor
(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani și/sau în natură obținute de o persoană fizică rezidentă ori nerezidentă ce desfășoară o activitate în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detașare sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă acordate persoanelor care obțin venituri din salarii și asimilate salariilor.
Precizati veniturile brute avute in cele 6 luni anterioare si data exacta a inceperii concediului de maternitate, daca ati avut absente in cele 6 luni anterioare.
Am avut 3 sapt de concediu de odihna in luna iulie, dar nu cred ca are relevanta. As vedea sa ma afecteze acest lucru la indemnizatia de crestere copil intrucat pt aceasta se iau in calcul si bonurile de masa, pe care evident ca nu le-am incasat pt perioada de concediu.