Buna seara!
De o luna m-am mutat intr-un apartament in chirie intr-un imobil unde stau doar chiriasii aceleiasi proprietare.
Peretii sunt foarte subtiri si se aud cu usurinta zgomotele de la vecini. Intr-un apartament de langa mine locuieste un cuplu care e cam galagios si ignora faptul ca sunt si colocatari. Sunt total ok cu zgomotele normale de peste zi, dar pe langa faptul ca trebuie sa iau parte pasiv la toate discutiile lor, unele obisnuite, altele total intime, mai trebuie sa le ascult si fiecare partida de sex in fiecare zi. Asta ma face sa ma simt total inconfortabil in casa la mine si nu mi se pare normal ca astfel de lucruri sa paraseasca perimetrul apartamentului lor, repet, in fiecare zi. Indiferent de ora, povestea e aceeasi. Am discutat cu ei, dar se pare ca sunt de parere ca au dreptul sa faca ce vor in casa le ei.
As dori sa stiu daca se poate face ceva din punct de vedere legal.
Multumesc!
Atat timp cat dupa ce ati discutat amiabil cu vecinii,acestia nu au inteles situatia,este evident ca va luptati cu lipsa de respect ,de educatie,de bun simt,calitati care sunt greu de implementat la o anumita varsta si greu de solutionat la bloc
Avand in vedere calitatea dv de locatar,in imobil de locuit in comun anumite diferende se solutioneaza de catre si prin proprietarul de drept al imobilului
Incercati sa discutati cu locatorul dv=proprietarul apartamentului sa incerce sa contacteze proprietarul apartamnetului unde locuiesc chiriasii in discutie -poate in acest fel chiriasii pot fi sensibilizati
Mai aveti alternativa sa izolati peretii comuni cu vecinii in discutie, sau in extremis, daca nu se ajunge la un compromis favorabil analizati oportunitatea cautarii altui spatiu
Din felul in care descrieti situatia deduc ca imobilul nu are izolare fonica, deci proprietarul a facut economii la constructie.
Sfatul meu e sa va mutati.