Buna ziua, as dori sa stiu cum se fac retinerile pentru un salariat care are program normal la privat si 2 ore in cadrul asociatiei de proprietari pe functia de presedinte. Trebuie sa retin si pt sanatate si pt somaj? il trec in comisia de cenzori sau ca salariat? multumesc
Presedintele este platit in baza unui contract de mandat.In D112 sectiunea A, selectati tip asigurat punctul 4.Se retin toate contributiile, la fel ca pentru un CIM, mai putin somaj.
As mai ava o nelamurire cu privire la cei cu pensie militara care au functia de administratori in cadrul asociatiei de proprietari, Contractul de munca este de 4 ore. As vrea sa stiu la dec 112 cum trebuie sa o completez si ce trebuie sa platesc in cazul CAS si CASS din partea angajatorului
multumesc
Multumesc,insa raspunsul cred ca nu este cel asteptat.Conform ordonantei nr.4,cei ce primesc altfel de pensie decat cea din sistemul public(aici am spus ca primeste pensie militara),iar indemnizatia de la asociatie este sub 1000 lei.In acest caz angajatorul plateste ca si pana la data de 1 aug.a.c?
D112 pentru srl-d
elyababau
Am depus D112 si am primit in recipisa urmatoarea \\"eroare regula: S122.2: Tipul de asigurati din sectiunea E3 nu corespunde cu tipurile de asigurati ... (vezi toată discuția)