avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin

Buna ziua. Am incercat sa sustrag de la Lidl niste haine. Am facut niste cumparaturi, iar cand am ajuns la casa, am pus doar produsele alimentare pe banda. Hainele le-an lasat in cosul caruciorului copilului. Dupa ce am achitat, m-a abordat agentul de paza si m-a poftit intr-o incapere din incinta magazinului. I-am dat tot ce aveam un cosul caruciorului, si el a chemat jandarmii. Au venit, au facut proces verbal, si am mers la politie pentru declaratie. Acolo am dat declaratia, si mi s-a spus ca voi fi citata pt alta declaratie la procuratura sau in instanta. Valoarea bunurilor era de 583 de lei, iar toate bunurile au fost recuperate de catre reprezentantii Lidl. Oare ce se poate intampla? Ce pedeapsa risc? Sunt la prima abatere, regret fapta, si nu ma mai cobor la asa ceva niciodata. Dar stau cu frica-n san, ca nu stiu ce se poate intampla. Astept un raspuns. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:28, 13 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posibil să nu fiți trimis în judecată, urmare a faptei comise, prin aceea că prejudiciul a fost recuperat integral, v-ați recunoscut fapta și v-ați exprimat regretul, sunteți la prima faptă. Încercați să vă împăcați cu cei de la magazin , eventual apelați la un mediator să vă faciliteze dialogul cu ei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
PV intocmit de politie este de constatare a infractiunii flagrante si reprezinta actul de sesizare al organelor de urmarire penala. S-a inceput urmarirea penala in rem sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.
Ati dat declaratia initiala in calitate de martor, ulterior o sa fiti citata in calitate de suspect cand vi se vor aduce la cunostinta acuzatiile.
In cazul infractiunii de furt, impacarea sau incheierea unui acord de mediere incheiat cu persoana vatamata, daca intervine pana la citirea actului de sesizare al instantei, înlătură răspunderea penală şi stinge acţiunea civilă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Daca e prima abatere, se poate lasa doar cu o suspendare. Dar mergeti la instanta sau la parchet cand sunteti chemat.

Cu stima.
Mi-ati putea spune, aproximativ, cat m-ar costa un mediator? Multumesc.
Mediatorul stabilește un onorariu împreună cu părțile, iar onorariul se poate negocia conform legii. Onorariul trebuie sa fie rezonabil si sa tina cont de natura si de obiectul conflictului.

Alte discuții în legătură

Furt telefon simion123 simion123 an furat un telefon din cora pantelimon acum o luna si ceva.telefonul a fost recuperat .dupa am primit o citatie ce mi se poate intampla (vezi toată discuția)
Furt de pe raft, consecinte marinesculr marinesculr Buna ziua, ma adresez dumneavoastra in speranta ca ma puteti indruma in cele ce urmeaza: Intr-un moment de inconstienta si totodata de prostie am mers intr-un ... (vezi toată discuția)
Efecte retragere plangere penala alin.zaharia alin.zaharia Buna ziua! Va rog daca se poate, as avea nevoie de o clarificare in ceea ce priveste un proces penal in care sunt parte vatamata. Astazi se va citi actul de ... (vezi toată discuția)