avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Renuntare la urmarire penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Renuntare la urmarire penala

Buna ziua,
Solicit putin sprijin pentru ca nu inteleg care sunt urmatorii pasi.
In septembrie 2016 am gasit masina zgariata in parcare, am depus plangere la politie, am reusit identificarea persoanei si am predat la politie filmarea cu persoana cum zgaria masina.
Saptamana trecuta am primit de la Parchet Ordonanta prin care se dispune renuntarea la urmarirea penala in temeiul art. 318 alin 1 din CPP...
Ulterior am primit prin posta citatie pentru prezentare la Judecatorie pentru a confirma renuntarea la urmarirea penala.
Voi merge la judecatorie la termenul fixat insa nu stiu ce ar trebui sa fac. si ce presupune aceasta confirmare de renuntare la urmarire penala.
Pe mine ma intereseaza doar sa am masina reparata. Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A fost obligat prin ordonanta faptuitorul să repare paguba produsă ori să convină cu dvs o modalitate de reparare a acesteia?
acest răspuns util
Cred ca e bine sa va pregatiti de un proces civil.
Legea va recunoaste acest drept.
Nu!
Dispune doar Renuntarea..
Si procesul civil cum il initiez?
Debuteaza in momentul in care ma prezint pentru confirmarea RUP?
acest răspuns util
Procesul civil se deschide separat la instanta civila.
Adica va fi un proces civil cu cerere de chemare in judecata, etc.

Alte discuții în legătură

Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Solutie de renuntare la urm. penala danaa1 danaa1 Procurorul de caz, prin ordonanta a dispus solutia de renuntare la urm. penală fata de niste inculpati. Dosarul e la instanta, dar pana in prezent nu am ... (vezi toată discuția)
Confirmare rup FlorinStoian1991 FlorinStoian1991 Bună ziua! Ce înseamnă dacă ești chemat în instanță pentru confirmare renunțare la urmărirea penală? Voi fi audiat? Pot primi o condamnare? ... (vezi toată discuția)