avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contencios administrativ
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contencios administrativ

Contestatie decizie anulare permis de conducere prin amenda penala ..
Cel mai recent răspuns: Dragomir I. , utilizator 14:03, 25 Ianuarie 2018
Ce doriti sa aflati?
Se poate castiga ceva la aceasta istanta , are jurisprudenta astfel de exemple ?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
Lungu28, utilizator
Dispozitiile legale sunt clare in acest sens, cum ar putea sa castige?
ART. 114 OUG 195/2002
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
#M19
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;
#M1
c) *** Abrogată
#M19
d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal;
#B
e) permisul de conducere a fost obţinut cu încălcarea normelor legale, situaţie constatată de instanţa competentă;
#M5
f) permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.
#B
(2) Permisul de conducere se anulează şi în cazul în care titularul acestuia a decedat.
(3) Procedura anulării permisului de conducere se stabileşte prin regulament.


Sa zicem ca nerespectarea ministerului public intocmai si la timp a cererilor pentru obtinerea prelungire drept circulatie ...
Nu inteleg legatura intre anularea permisului de conducere in urma unei condamnari la amenda penala, ramasa definitiva si cererea pentru prelungirea dreptului de circulatie care se poate formula in faza de UP sau in faza de judecata pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Cumva dvs vreti sa contestati anularea permisului de conducere, motivat de faptul ca anterior in cursul procesului penal procurorul/instanta nu a solutionat la timp cererea dvs?

Alte discuții în legătură

Cod rutier Nelu451 Nelu451 Dupa redobandirea permisului anulat prin reexaminare teoretica si practica acesta poate fi anulat iarasi daca in termen De 6 lunui de dupa redobandire ... (vezi toată discuția)
Permis anulat Nina chirita Nina chirita Am condus cu permis suspentat si acum dopa 2 ani misa anulat e normal pentru depasire de viteza mi sa intamplat asa poate cineva sami dea un raspuns va ... (vezi toată discuția)
Permis anulat hahalero444 hahalero444 in cazul in care s-a anulat permisul pentru o perioada de 6 luni de zile pot pleca din tara??? daca nu s-a dat inchisoare cu suspendare??? ipotetic ... (vezi toată discuția)