avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical dupa CIC!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical dupa CIC!!

Buna ziua, daca are cineva amabilitatea sa imi raspunda la urmatoarele 2 nedumeriri:
1. In ce conditii pot obtine CM timp de 6 luni dupa terminarea CIC??
Evident,nu ascund faptul ca doresc acest CM pentru a ramane acasa cu cei 2 copii pana la varsta de gradinita.
2. Daca ma aflu in CIC incepand cu 27 aprilie 2006 pana in 24 oct 2009 (pt.2 copii) care perioada va fi luata drept baza de calcul a CM??
Multumesc
Cel mai recent răspuns: teomic_a , utilizator 01:18, 8 Octombrie 2009
puteti obtine CM pentru copil.Se iau in calcul veniturile din ultimele 6 luni de CIC drept pt. care va trebui sa depuneti la unitatea angajatoare adeverinta de la primarie cu veniturile obtinute (respectiv banutii de la stat)
E foarte greu sa puteti obtine CM pentru o perioada asa mare ( 6 luni ).Concediul pentru ingrijirea copilului este de maxim 40 de zile/an , doar pentru ap. gipsat este mai mult , dar e pacat , mai bine sa fie copilul sanatos decat sa simulam ..... . Puteti lua CM pentru dvs. pana la 90 zile calendaristice , apoi prin comisie ....
Cred ca mai bine ati solicita concediu fara plata , ar fi mai corect .
Cu alte cuvinte, dumneavoastra cereti sfatul unor avocati despre cum sa smulgeti niste bani, in mod necinstit, casei de asigurari. Pe medic l-ati corupt deja?

Trist...
Mie mi se pare ca absolut cinstit "smulg " acesti bani, din moment ce pana acum NU am beneficiat de vreun CM sau vreo gratuitate de la dumnealor, chiar si nasterile si cele necesare in maternitate (tratamente copii) le-am platit...si asta in conditiile in care cotizez de ceva ani buni la ei...Sau poate aveti o solutie care sa rezolve situatia unui copil in perioada 2-3 ani, luand in calcul programul de 12-14 ore/zi ambii parinti...
Mie mi se pare mai trist ca trebuie sa apelam la asemenea metode pentru a putea avea grija de copiii nostri fara a sta cu stigmatul ca proprii nostri copii incap pe mana vreunei bone precum avem exemple recente...
Multumesc...
Nu cred ca suntem aici ca sa ne judecam unii pe altii ci sa incercam sa gasim solutii la problemele si situatiile cu care ne confruntam.

Cred ca ar mai fi o varianta pentru dumneavoastra. Daca nu puteti lucra un program full-time pana va duceti copii la gradinita incercati sa discutati cu angajatorul si sa va concedieze din motive neimputabile dvs (desfiintare de post), astfel inca sa puteti obtine indemnizatie de somaj. Perioada minima de somaj este de 6 luni pentru cei cu experienta de cativa ani (9 luni daca depuneti actele de somaj pana la finele anului) si ca si bani ajungeti cam tot pe la valoarea unui concediu medical platit 75% pentru o boala obisnuita.
Somajul este in jur de 450 lei + un spor in functie de anii de vechime avuti. Nu e mult dar decat nimic...

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie de somaj alina_cecar alina_cecar cum se calculeaza din 2011 indemnizatia de somaj dupa revenirea din cic? se ia in considerare la calcul si indemnizatia de crestere copil sau doar ven ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal/ de crestere a copilului EvaB EvaB Buna ziua, daca ma puteti ajuta cu o lamurire. Sunt insarcinata in saptamana a 10a si sunt in concediu medical incepand de saptamana aceasta pana in prenatal ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil dupa somaj cristina adriana cristina adriana Beneficiez de somaj pana in 15.aprilie.2010 si sunt insarcinata in aprox. 1 luna, dupa calculul meu ar trebui sa nasc in mai 2010. Este necesar pentru o luna ... (vezi toată discuția)